Danskerne er vilde med beredskabets frivillige arbejde

En ny undersøgelse viser, at danskerne er meget tilfredse med den indsats, som redningsberedskabets frivillige udfører til gavn for samfundet.

9 ud af 10 danskere er meget tilfredse/tilfredse med den indsats, som beredskabets frivillige yder, når fx landet rammes af oversvømmelser, snestorme eller andre længerevarende ulykker. Det viser en undersøgelse, som Beredskabsforbundet har fået gennemført af WebPol, der har spurgt 2015 danskere.

- Det er glædeligt at danskerne er meget tilfredse med den ulønnede indsats, som beredskabets frivillige hver dag yder over hele landet. Det kan være brandslukning, pumpeopgaver og værdiredning ifm. oversvømmelser efter skybrud, søredning eller katastrofeberedskab. Frivillige er det kit, som binder vores beredskab sammen, og som træder til, når der er behov for det i spidsbelastningssituationer, fortæller Beredskabsforbundets præsident Bjarne Laustsen, MF (S).

Forlig venter i efteråret

8 ud af 10 danskere bakker desuden op om, at Beredskabsforbundet og beredskabets frivillige skal styrkes i et kommende beredskabsforlig, så der i den kommende fremtid vil være økonomisk grobund for at hverve flere frivillige til beredskabet.

- Der er et behov for en styrkelse af vores område. Vi står over for en kommende politisk aftale om redningsberedskabet for de næste fire år, og her er det vigtigt, at vi kommer styrket ud af forliget. At spare på frivilligområdet og Beredskabsforbundet vil være skadeligt for trygheden i vores samfund og svække robustheden. Vi har brug for beredskabets frivillige hænder, der springer til i spidsbelastningssituationer, fortæller Bjarne Laustsen.

Redningsberedskabets frivillige yder årligt mere end 200.000 timer til gavn for samfundet. I 2012 har de frivillige blandt mange større hændelser været med til pumpeopgave ved oversvømmelse af Den Gamle By i Aarhus, indsats ved brandslukning på Avedøreværket, Giro d’Italia i Herning, indsats ved boligblokbranden i Kolding, samaritter ved Zulu Djævleræs, Spejdernes Lejr 2012 i Holstebro samt indsats ved brandslukning i Bazar Vest Aarhus. Herudover løser frivillige flere gange dagligt mangeartede opgaver til gavn for lokalsamfundet.

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto).

 

 

Dagens Gossip