Danskerne flygter fra juleræset i Danmark

Dansk jul er fyldt med kravlenisser, de samme julesange i radioen igen og igen samt masser af sjap og julestress.

For nogle bliver dette for meget, og de vælger derfor at pakke deres ejendele og drage udenlands over julen. Og faktisk har knap hver tredje dansker (30 pct.) tilsyneladende på et tidspunkt tilbragt deres jul i udlandet.

Det er da også primært juleræset i Danmark, der får os til at rejse ud af landet henover juledagene. Og herudover vil vi også gerne slippe for den kulde og sjap, der ofte er forbundet med dansk jul, og i stedet tilbringe kvalitetstid med familien. Det viser en ny undersøgelse foretaget af SunnyRentals.com blandt 1.169 danskere fra hele landet.

Jul med kvalitetstid fremfor stress

Mens knap hver tredje (30 pct.) altså har valgt at rejse væk i julen for at slippe for juleræs med obligatoriske gaver, mad, julebesøg og julekort, så er hver femte (22 pct.) blevet skræmt væk af vejret.

Endnu en femtedel (20 pct.) har pakket tøj, tandbørste og familie for rent faktisk at nyde den kvalitetstid, som julen, efter manges mening, egentlig bør handle om.

Vi lader den danske jul blive hjemme

Mange af de danskere, der hvert år rejser udenlands i julen, kapper tilsyneladende også helt med den danske jul. Således er der ikke mange, der hverken medbringer flæskesteg, nissehuer eller meget af det, vi ellers forbinder med de danske juletraditioner.

Dog har knap hver fjerde medbragt julegaverne (23 pct.), når de har holdt jul i udlandet.

 

 

Dagens Gossip