Danskerne generobrer Vinter-Sverige

De svenske skidestinationer oplever lige nu stor vækst i antallet af danske bookinger sammenlignet med sidste år. På destinationer som eksempelvis Kläppen og Idre Fjäll er antallet af danske bookinger øget med henholdsvis 16 og 23 procent I forhold til sidste år. 

"Vi skal tilbage til 2010 for at finde så gode bookingtal, som dem vi ser i år. Vi har allerede nu booket 40 pct. af vintersæsonen, og hver tredje booking er dansk,” fortæller Magnus Noppa fra skiområdet Kläppen i Sälen i en pressemeddelelse.

Hos VisitSweden er man begejstret for de nye tal. Den økonomiske krise har betydet, at færre har taget på skiferie de seneste, men nu er der ifølge VisitSweden flere grunde til, at danskerne igen er klar til at indtage Ski-Sverige.

”Specielt de populære skidestinationer i Sälen har de seneste år haft rigtig meget sne. Der er blevet investeret store summer i nye anlæg, lifte, hoteller og hytter. Og samtidig er de blevet endnu bedre til at markedsføre sig over for danskerne med blandt andet materiale på dansk og meget bedre samarbejde med de danske rejsebureauer,” fortæller Anna Kron Boysen fra VisitSweden.

”Sidst men ikke mindst så er den svenske kronekurs igen meget lav, så danskerne får meget mere for pengene lige nu, og det giver selvsagt de svenske skidestinationer en fordel i forhold til andre ski-lande. Så vi forventer faktisk, at mere end 100.000 danskere vil tage på skiferie i Sverige i år,” siger Anna Kron Boysen.

VisitSweden har indhentet booking-oplysninger fra flere af de største svenske skidestinationer, og alle melder om vækst i antallet af danske bookinger.

Den svenske skisæson begynder i november og slutter i maj. VisitSweden forventer, at mere end 100.000 danskere vil tage på skiferie i Sverige i år.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip