Danskerne handlede ivrigt med dankortet i marts

Der er blevet svunget godt med dankortet i løbet af marts. Også i påskeugen brugte danskerne flittigt det lille betalingskort.

Det oplyser betalingsleverandøren Nets i en pressemeddelelse onsdag.

Forbruget med dankort i marts 2015 endte således på 29,6 milliarder kroner. Det er en stigning på 8,2 procent i forhold til marts 2014.

I samme periode steg antallet af dankort-betalinger med 8,4 procent til 98,4 millioner.

- Danskerne brugte også deres dankort flittigt i påskeugen fra fredag 27. marts til og med mandag 7. april 2015, skriver Nets i pressemeddelelsen.

I denne periode foretog danskerne godt 3,4 millioner flere transaktioner og forbruget med dankort blev godt én milliard højere end samme periode sidste år.

- Det er en stigning på knap 11 procent, påpeger betalingsleverandøren.

Når det kommer til det samlede forbrug med dankortet i marts, kalder cheføkonom Helge J. Pedersen fra Nordea det for "en markant fremgang".

- Og det kommer vel at mærke oven på en pæn fremgang også i de foregående måneder, pointerer han i en skriftlig kommentar.

Cheføkonomen skynder sig at sige, at inden vi bliver jubeloptimister, så må det ikke glemmes, at der er tendens til, at danskerne bruger dankortet mere og mere som betalingsmiddel - blandt andet via mobiltelefonen.

- Der er derfor også en strukturel forklaring på fremgangen i forhold udviklingen sidste år, ligesom der i år var en handelsdag mere i marts end sidste år, som endda faldt på en af de traditionelt store shoppedage inden påske.

- Det tæller også med i billedet, siger Helge J. Pedersen.

Alligevel mener Nordeas cheføkonom, at de seneste tal for dankort-forbruget giver grund til optimisme i forhold til, at dele af privatforbruget er ved at komme op i tempo.

Det bakkes op af Tore Stramer, der er chefanalytiker hos Nykredit. Han kalder tallene for en god påmindelse om, at opsvinget har meldt sin ankomst i dansk økonomi.

- Med tanke på, at privatforbruget udgør i omegnen af 50 procent af bruttonationalproduktet, er den nuværende fremgang i privatforbruget den bedste vækstnyhed i år, konstaterer Tore Stramer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip