Danskerne nedprioriterer morgenmaden

Morgenmaden står ikke højt på danskernes prioriteringsliste. De fleste af os sluger den i en fart, alene foran fjernsynet.

En ny undersøgelse af danskernes morgenmadsvaner foretaget af analysebureauet Norstat på vegne af Arla viser således, at 57 procent af danskerne kun bruger cirka fem minutter på at spise morgenmad – og hele 72 procent laver noget andet som eksempelvis at se tv eller tjekke mail, mens de spiser morgenmad.

- Vi kan se, at tid er en faktor for danskerne om morgenen. Det smitter i høj grad af på, hvad vi får til morgenmad, og hvordan vi spiser dagens første måltid, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken.

Læs også: Børn kan dø af vitamin-overdosis

Undersøgelsen viser også, at 58 procent af alle danskere spiser morgenmad alene - og 48 procent indtager brødet eller cornflakes for sig selv, selv om de bor sammen med partner og børn. Kun seks procent spiser morgenmad sammen hele familien.

Hurtig og nem morgenmad hitter

Hos landets største fødevarevirksomhed, Arla, kan man godt genkende tendensen. Her oplever man et stort salg af de morgenmadsprodukter, som er velegnede til at hurtigt måltid alene.

- Vi kan se, at produkter som yoghurt og skyr er overordentligt populære hos forbrugerne. De kræver ikke den store forberedelsestid for at smage godt, og de tager ikke lang tid at spise. Det er faktorer, der er meget afgørende for, hvilke morgenmadsprodukter danskerne smider i indkøbskurven, fortæller Mette Schacht Færch, der er yoghurtchef hos Arla.

Styr på E-numrene? Sådan får du overblikket

Ifølge Tove Færch er det netop afgørende, at danskerne tænker over, hvad vi køber ind til morgenmaden, når vi ikke bruger særligt meget energi på selve måltidet om morgenen.

- Når de fleste af os spiser i ikke bevidst-tilstand alene foran en skærm, er der større fare for, at vi ikke opfatter, hvad og hvor meget vi spiser. Derfor er det vigtigt, at vi er bevidste, når vi handler ind, så vi ikke har andet valg om morgenen, end de sunde produkter vi har i køleskabet.

Udpluk fra Arlas morgenmadsundersøgelse 2014:

•  72 procent af danskerne laver andet, mens de spiser morgenmad, som eksempelvis at se tv eller tjekke mail.

•  57 procent af danskerne bruger mellem 5 og 10 minutter på at spise morgenmad. Kun fem procent af danskerne bruger mere end en halv time på at spise om morgenen.

•  58 procent af danskerne spiser morgenmad alene.

•  48 procent af danskerne spiser morgenmad alene, selv om de har en samlever og/eller børn.

•  Kun 6 procent af danskerne spiser morgenmad sammen med hele familien.

Sådan får du yoghurten til at mætte mere - også i en travl hverdag

Er du eller dine børn tit sultne et par timer efter en hurtig skål yoghurt, så prøv med dette simple trick:

- Køb al jeres yndlingstopping: Müsli, havregryn, nødder, rosiner, kokosflager og så videre.

- Hæld posernes indhold op i hver sin skål og stil dem på en bakke på køkkenbordet med et viskestykke over.

- Så har du den mættende morgenbuffet klar til din yoghurt - hver morgen, uden stress

 

Dagens Gossip