Danskerne sender flere penge til verdens fattige

Skrevet af admin

30/12/2015

Mest læste i dag

Danskerne er blevet mere rundhåndede med donationer til verdens fattige.

Folkekirkens Nødhjælp, Red Barnet og Røde Kors oplever alle, at danskerne i højere grad er villige til at åbne pengepungen for at hjælpe med at finansiere blandt andet skolegang, medicin og mad i ulande.

Organisationerne peger på, at flygtningekrisen, som har præget samfundsdebatten i Danmark de seneste mange måneder, kan være en af årsagerne til, at danskerne er blevet mere gavmilde.

- En meget kompleks og abstrakt krig i Mellemøsten er pludselig blevet meget nærværende og konkret, siger Jonas Keiding Lindholm, som er generalsekretær i Red Barnet og fortsætter:

- Samtidig har det nuværende politiske klima, hvor der er meget fokus på myndighedernes opgave med at inddæmme bevægelsen af flygtninge, formentligt betydet, at mange mennesker har følt behov for at gøre noget ekstra, siger han.

Red Barnet har oplevet en stigning på 20 millioner kroner fra 2014 til 2015 og har i år i alt sendt omkring 70 millioner nødhjælpskroner af sted. Red Barnet oplevede også et historisk højt indsamlingsresultat ved landsindsamlingen i september.

Folkekirkens Nødhjælp har fået 23 millioner kroner mere i donationer i år sammenlignet med sidste år, og danskerne har i alt doneret 192 millioner kroner til organisationens arbejde.

- Vi er meget taknemmelige for den voksende støtte til vores arbejde, som vi har mærket hele året.

- Det er i den grad opløftende, at danskerne træder til med hjælp til verdens fattigste, når politikerne svigter, udtaler Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen i skriftelig kommentar og henviser til, at regeringen har skåret ned på udviklingsbistanden.

Røde Kors har endnu ikke opgjort deres nyeste tal, men organisationen bekræfter, at man ser samme tendens.

/ritzau/