Danskerne shopper løs med mobilen

Et traditionelt besøg i butikken har fået hård konkurrence fra mobiltelefonerne, hvor et par klik hurtigt kan ordne indkøbene.

En ny rapport fra Dansk Internet Betalings System (Dibs) viser, at 423.000 danskere brugte deres smartphones eller tablets til at foretage indkøb i 2013.

63 procent af forbrugerne begrunder handler over nettet - e-handel - med, at det forenkler købssituationen.

- Årets rapport vidner i den grad om, at e-handel er blevet en naturlig del af danskernes hverdag, og det er også derfor, at vi nu oplever et gennembrud for handel på smartphones og tablets.

- Forbrugerne har taget de almindelige købsmønstre med over på nettet, fordi det er enkelt og nemt at handle online, siger Lars Juul Dalsted, salgschef i Dibs, i en pressemeddelelse.

Rapporten fra Dibs viser desuden, at handel over nettet generelt er øget med 14 procent i forhold til sidste år. Der er i alt købt ind for 47,2 milliarder kroner.

Sammenlignet med Danmarks skandinaviske naboer er det kun Norge, der har oplevet en større stigning

Antallet af e-handler per dansker er siden 2011 steget med 20 procent, og en tredjedel af forbrugerne siger, at de vil handle mere på nettet i det kommende år.

Det er danskere mellem 35 og 44 år, der shopper mest på nettet.

Rapporten bygger på interviews med 4000 forbrugere i Danmark, Sverige, Finland og Norge om handel på nettet og mobile enheder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip