Danskerne spiste tusindvis af skadedyr

Omkring 1.000 græshopper, cirka 600 fårekyllinger, 800 forårsruller med due og 400 dueburgere med diverse insekter som garniture.

Derudover et kilo melorme, et ikke opgjort antal stegte kakerlakker og 650 slikkepinde med skorpioner, melorme og myrer.

De omkring 800 besøgende i pop up-restauranten Rentokil Pestaurant på Copenhagen Street Food fik fortæret flere tusinde skadedyr, da Rentokil onsdag eftermiddag udfordrede danskerne i en noget uvant disciplin.

Tanken var at sætte fokus på fremtidens fødevaremangel og at slå et slag for insekter som et reelt alternativ til kød. Et scenarium, der måske nok virker fjernt, men som under alle omstændigheder ikke ser ud til at skræmme danskerne.

"Alle de fremmødte var meget nysgerrige, stillede bunker af spørgsmål og gik mere eller mindre frygtløst til opgaven. Selv små børn kom alle de fremmede fødevarer i munden uden at blinke. Vi havde en rigtig sjov og anderledes dag, og man kan roligt konkludere, at danskerne ikke er bange for at prøve noget nyt," fortæller Kristian Linder, der er adm. direktør i Rentokil Skadedyrskontrol.

På grund af den store interesse overvejer Rentokil nu, om den ejendommelige skadedyrsrestaurant skal vende tilbage til København næste år.

Se videoen nedenfor.