Danskerne stemmer i dag: Her er valgvejret

Danskerne skal huske paraplyen, når de tirsdag bevæger sig ud for at sætte kryds til kommunal- og regionsvalget.

Det bliver nemlig en grå og fugtig efterårsdag med masser af skyer og perioder med regn og finregn, lyder prognosen fra DMI.

- Det er nogle grå og kedelige skyer, der hænger lavt. Der kommer ikke de store mængder regn, men i en periode bliver det lidt tættere regn, siger vagtchef Frank Nielsen fra DMI.

Det er især i Syd- og Østjylland, Fyn og på Vestsjælland, at der kan komme lidt ekstra nedbør, men der falder sandsynligvis regn de fleste steder i landet, lyder det.

Temperaturerne kommer til at ligge på mellem fem og syv grader i hele landet. I løbet af formiddagen lysner det en smule over Nord- og Nordvestjylland, hvor det begynder at klare op.

- Så de mest heldige kan få solen at se i Nordjylland, inden den går ned, siger Frank Nielsen.

Opklaringen breder sig mod øst, og først på aftenen vil der være tørvejr i hele Jylland og det vestlige Fyn. Først omkring 21-22-tiden vil regnen have sluppet hele landet - undtagen Bornholm, hvor skyerne bliver ved med at hænge lavt.

Men med opklaringen forsvinder skyerne, og så falder temperaturerne til under frysepunktet natten til onsdag. Det bliver koldest i Jylland med omkring tre graders frost.

- Det betyder, at hvis man er sent ude i aften, så skal man være opmærksom på, at det kan være glat. Og der kan komme tåge, siger DMI's vagtchef.

Valgstederne åbner tirsdag morgen klokken ni. Ubeslutsomme vælgere har helt til klokken 20 til at gøre sig de sidste overvejelser, for her lukker valgstederne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip