Danskerne venter stadig på det engelske gennembrud

Hvis englænderne forberedte sig på en ny dansk invasion, da Premier League-klubberne i sommer købte for flere hundrede millioner kroner dansk fodboldtalent, er de formentlig så småt begyndt at sænke skjoldene.

Svend Tveskægs efterkommere har i hvert fald vist sig noget mere harmløse end den danske vikingekonge, der erobrede England i 1013.

Det togt, som Jores Okore, Nicklas Helenius, Andreas Cornelius og Christian Eriksen skulle udsætte den opreklamerede liga for, har begrænset sig til sporadiske angreb uden den store effekt.

- Jeg er ikke så overrasket, siger den tidligere Ipswich- og West Bromwich-spiller Thomas Gaardsøe, der i dag kommenterer Premier League på 6'eren.

- Man går ikke bare ind fra den danske liga og spiller fast i Premier League. Okore ville måske have gjort det, hvis han ikke var blevet skadet, men generelt er det svært, mener han.

Både Okore og Andreas Cornelius er blevet sat alvorligt tilbage af skader og har ikke spillet meget, mens Nicklas Helenius har hård konkurrence i Aston Villas angreb.

Men også Christian Eriksen, der har spillet mere end 40 landskampe, må kæmpe hårdt for at få fast spilletid i Tottenham, der er noget ganske andet end Ajax. Eller den danske liga for den sags skyld.

- Man kan ikke forberede sig på det, for det er et kulturchok. I Danmark bliver spillerne passet på og pakket ind i vat. Når man kommer til England, finder man ud af, at det for de britiske spillere er et arbejde på liv og død, forklarer Thomas Gaardsøe.

- I Danmark træner man sammen med sine venner. Når du kommer til England, bliver dine venner til fjender, når du træner.

- Jeg havde det selv svært med det og brugte seks-otte måneder på at vænne mig til det. Selv mine bedste venner kunne finde på at save mig fuldstændig over, og der blev ikke sagt undskyld bagefter, husker Gaardsøe.

Men den vanskelige start er ikke ensbetydende med, at de danske talenter og de engelske klubber har indgået et ægteskab uden fremtid.

Spillerne får tid til at blive Premier League-parate.

- Klubberne har scoutet dem længe, og de ved godt, at det tager tid at vænne sig til den engelske stil. Over tid skal nogle af danskerne nok slå igennem, spår Thomas Gaardsøe.

Det har Daniel Agger for længst gjort i Liverpool, men ikke desto har landsholdskaptajnen stillet sig op i køen af danske bænkevarmere i England.

- Og det overrasker mig, siger Peter Kjær, der følger Liverpool tæt som kommentator på TV3 Sport.

- Han er blevet offer for den succes, Liverpool har haft i denne sæson. Da Agger ikke var klar, var der andre, der tog over. Nu vinder de kampene, og det favoriserer selvfølgelig ikke dem, der ikke er med, uddyber Peter Kjær.

Agger runder snart otte år i den traditionsrige klub og har for længst lært det, som de øvrige danskere først skal vænne sig til.

Thomas Gaardsøe fremhæver da også den tidligere Brøndby-spiller for at have den rette viking-attitude.

- Han siger: Jeg kommer tilbage. Han hænger ikke med mulen og vil skifte klub. Det er noget, han har lært derovre, siger Gaardsøe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip