Danskerne vil sydpå i efterårsferien

Det har tidligere været en udfordring for rejseselskabet Apollo, at matche efterspørgslen på sports- og familieresortet, Playitas, på Fuerteventura, i netop efterårsferieugen, hvor der er plads til 1300 gæster ad gangen.

Det samme gælder for den i Grækenland sydligt beliggende solskinsø, Kreta, hvor man kan få masser af varme i uge 42, ligesom Rhodos og Gran Canaria er populære destinationer, når danskerne vælger efterårsferieophold.

- Man skulle nærmest tro, at uge 42 bestræbte sig på at være danskernes allermest foretrukne rejseuge. Vi har derfor valgt at indsætte ni fly alene til Kreta i efterårsferieugen, hvoraf tre af dem er ekstrafly. Udover ekstra kapacitet til Kreta er der brug for flere pladser til både Rhodos og Gran Canaria, hvor vi nu også indsætter ekstrafly, fortæller Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef Apollo.

Sports- og familieresortet, Playitas, som ligger på Fuerteventura er en tilbagevendende topscorer hver eneste efterårsferie, og der er på nuværende tidspunkt kun ganske få pladser tilbage med hovedparten solgt allerede i begyndelsen af året. Mange danskere kunne ikke drømme om at tage på efterårsferie uden at pakke løbeskoene med ned i kufferten.

Den nye, lille lufthavn, Gazipasa, som kun ligger en halv times kørsel fra Alanya by, og som Apollo har introduceret fra denne sommer, har vist sig meget populær, når man skal holde ferie i den sydlige del af Tyrkiet. Indtil nu har danske rejsende benyttet Antalya Airport, der ligger to timers kørsel fra Alanya.

- Det kan synes paradoksalt, at så mange danskere vil rejse udenlands i efterårsferien, når juli i Danmark har været rekordvarm. Men efterårsferien er for mange blevet indbegrebet af et ’retreat’, hvor man vil have den sidste varme med. Samtidig går man efter nye kulturelle oplevelser, og gerne en aktiv ferie, som man kan tænke tilbage på, når vinteren sætter ind, slutter Rikke Koks Andreassen.

Top-fem over danskernes efterårsferiedestinationer

1.  Vestkreta (det græske øhav)

2.  Tenerife (Spanien)

3.  Rhodos (det græske øhav)

4.  Gran Canaria (Spanien)

5.  Antalya (Tyrkiet)

 

Dagens Gossip