Danskernes gavmildhed har overlevet finanskrisen

Skrevet af admin

05/12/2014

Mest læste i dag

Danskerne sparer muligvis op og bytter weekendens dyre flaske rødvin ud med en billig her i årene efter finanskrisen.

Men vi sparer ikke på støtten til en god sag, skriver Kristeligt Dagblad.

Tværtimod viser en ny analyse af pengestrømmene til dansk velgørenhed, at overskuddet fra velgørenhedsindsamlinger er steget med 57 procent fra 2009 til 2013. Eller fra 269 til 422 millioner kroner.

Analysen er udarbejdet for indsamlingsorganisationernes brancheforening, Isobro.

- Vi har set en gradvist stigende opbakning til indsamlingerne siden 2002, hvor vi begyndte at lave undersøgelserne. På den måde har vi slet ikke mærket krisen, siger Robert Hinnerskov, generalsekretær i Isobro, til Kristeligt Dagblad.

Det er især sygdomsbekæmpende organisationer og handicaporganisationer, der har mærket danskernes gavmildhed de senere år. Her er udbyttet mere end fordoblet fra 2009 til 2013. Det svarer til et spring på 124 millioner kroner.

Dog rammer gavmildheden ikke jævnt på tværs af velgørenhedsorganisationerne.

Danskerne er nemlig mest rundhåndede, når det kommer til sygdom, mens særligt mindre organisationer har sværere ved at få penge i kassen.

- Det er bestemt ikke alle organisationer, som det går lige godt for. Vi kan se, at sygdomsbekæmpelse har stor opbakning i øjeblikket, mens det går op og ned med internationale hjælpeorganisationer, og især små organisationer må kæmpe for at hente penge ind. På den måde gemmer indsamlingsområdet også på store udsving, siger Robert Hinnerskov til Kristeligt Dagblad.

/ritzau/