Danskernes lommer bugner af plastikkort

Skrevet af Elo Christoffersen

|

08/09/2013

Dagens topnyheder

Dankort, kørekort, benzinkort, fitnesskort, sygesikringsbevis og loyalitetskort til en række forskellige butikker. 23 millioner plastikkort slider hver dag danskernes bukselommer blanke. Siden Dankortet blev introduceret for 30 år siden, er antallet af små farvestrålende plastikkort til alverdens formål eksploderet i danskernes lommer.

Seks ud af ti danskere løber i dag rundt med mindst fem plastikkort i pungen hver dag, og hver femte har mere end ni. Det viser en ny befolkningsundersøgelse, som 4T Mobile Payments har fået foretaget gennem Epinions Danmarkspanel.

Slut med hestehandlerpungen

Men det kan snart være slut med plastikbunken i baglommen, da smartphonen har potentiale til at erstatte de mange kort. 4T, som er stiftet af de fire teleselskaber Telenor, Telia, TDC og 3, er på vej med nye mobile muligheder til danskerne.

Læs også: Nets skal sænke gebyrer på internet-handel

I første omgang vil 4T lancere en løsning til mobilbetaling, så mobilen kan overtage kreditkortets plads. Det sker allerede i efteråret.

Fakta

• 58 pct. af danskerne har mindst fem plastikkort i pungen til daglig.

• 34 pct. af de 18-35-årige har mere end ni plastikkort i pungen til daglig.

• 24 pct. af danskerne peger på, at det er en væsentlig fordel ved mobilbetaling, at man kan samle alle sine loyalitetskort i mobilen. For de unge er tallet 34 pct.

• Danskere imellem 18 og 75 år går rundt med 22.983.746 plastikkort i lommen hver dag.

• I gennemsnit har 865.167 danskere flere end 9 plastikkort i deres pung

• Mobilen er den genstand, som flest af os altid har på os. 93 pct. af danskerne mellem 18 og 75 år svarer, at de som regel har mobilen på sig. Dermed er mobilen et mulehår foran både nøgler (89 pct.) og pung (86 pct.)

• Hver tredje dansker (30 pct.) vil gerne kunne betale med mobilen i højere grad end det er muligt i dag. Blandt smartphone-ejere er det 38 pct., der efterlyser flere muligheder for mobilbetaling.