Danskernes manglende købelyst rammer Matas på omsætningen

Skrevet af admin

18/11/2014

Dagens topnyheder

Danskernes manglende købelyst rammer Matas, der nedjusterer forventningerne til regnskabsåret 2014/15. Matas ændrer således forventningen til omsætningen fra omkring 3,5 milliarder kroner til i underkanten af 3,5 milliarder kroner.

Det oplyser selskabet i forbindelse med deres halvårsregnskab samt regnskab for andet kvartal.

Selv om omsætningen skuffer, har butikskæden alligevel været i stand til at overraske positivt på bundlinjen.

Matas fik således i perioden et overskud på 89,4 millioner kroner før skat og leverede dermed en positiv overraskelse til investorerne, der ifølge Ritzau Finans ventede et overskud på 80 millioner kroner før skat.

Til sammenligning fik Matas et overskud på 85,3 millioner kroner før skat i andet kvartal 2013/14.

- Vi er generelt set inde i et marked, hvor også vores del er mærket af, at forbruget ikke er kommet i gang inden for detailhandlen. Den tilbageholdenhed påvirker også os.

- Derfor er vi glade for, at vi trods dette har været i stand til at skabe en - omend beskeden - vækst, siger administrerende direktør Terje List til Ritzau Finans.

Han forklarer den lavere omsætning med to ting: En større ekstraordinær produkttilbagetrækning og en skidt handelsmåned i det hede juli-vejr, hvor forbrugerne hellere ville køle af på stranden end at gå på shoppetur.

Den ekstraordinære produkttilbagetrækning skete i september, da Miljøstyrelsen anbefalede, at den svenske neglelak "Depend GelLack" skulle ned fra hylderne i den danske detailhandel.

Neglelakken kunne give kløende, væskende blærer på fingerspidserne samt eksem, hvis man fik produktet på huden.

Matas oplyser, at der ikke forventes nogen mærkbar forbedring i forbruget i den resterende del af regnskabsåret.

Ifølge Matas er der fortsat afdæmpet købelyst blandt forbrugerne til trods for et fortsat højt niveau for forbrugertilliden.

Matas blev børsnoteret i 2013.

/ritzau/