Datter af flyboss kan få skærpet fængselsstraf

Skrevet af admin

20/04/2015

Dagens topnyheder

Datteren af bestyrelsesformanden for Sydkoreas luftfartsselskab risikerer få forlænget sin fængselsstraf ved en appeldomstol, hvor hun er dømt for at have forstyrret flytrafikken i et raserianfald over en stewardesse.

40-årige Cho Hyun-Ah, ældste datter af den øverste leder af Korean Air Lines, blev i februar idømt et års fængsel for at have bragt flysikkerheden i fare, da hun sidste år tvang et fly til at stoppe og vende, da det var var på vej ud startbanen i John F. Kennedy-lufthavnen i New York.

Som passager tvang Cho Hyun-Ah, der på det tidspunkt selv var vicepræsident for Korean Air Lines, flyet tilbage til gaten i New York, da hun var rasende over, at hun fik serveret nødder i en pose og ikke på en tallerken. Hun fik smidt chefen for kabinepersonalet af.

Ved mandagens retsmøde lagde Chos advokater vægt på, at flyet endnu ikke var lettet, men kun lige havde forladt gaten. De understregede samtidig, at deres klient virkelig har angret, hvad hun sagde og gjorde.

Anklagemyndigheden siger, at de beklagelser, som den har hørt fra den dømte, ikke er oprigtige. Den siger samtidig, at Cho afbrød en flyvning, selv om flyet ikke var lettet.

Hun blev idømt et års fængsel, mens anklageren havde krævet en dom på tre års fængsel.

Chefen for kabinepersonalet vidnede i januar og sagde ved den lejlighed, at Cho, der måtte forlade sin stilling, havde "opført sig som et dyr" og behandlet besætningen som "slaver".

Mange sydkoreanere ser sagen som et typisk udtryk for arrogance og forkælelse hos den del af landets erhvervsmæssige elite, som står i spidsen for gigantiske, familiedrevne konglomerater.

/ritzau/Reuters