Datter til eftersøgt koreansk forretningsmand er pågrebet

Datteren til den sydkoreanske forretningsmand, der er eftersøgt i forbindelse med færgekatastrofen, der i sidste måned kostede mindst 300 mennesker livet, er pågrebet i Frankrig.

Den 47-årige Yoo Som-na vil senere onsdag blive stillet for en fransk dommer, der skal afgøre, om hun kan varetægtsfængsles med henblik på en eventuel udlevering til Sydkorea.

Sydkoreanske myndigheder har udlovet en dusør på en halv million dollar for oplysninger, der kan føre til pågribelsen af Yoo Som-nas far, Yoo Byung-eun.

Han er patriarken i familien, som ejer Chonghaejin Marine Co. - selskabet, som ejede og drev færgen Sewol, der kæntrede og sank 16. april med flere hundrede mennesker om bord.

Yoo og hans ældste søn, Yoo Dae-kyun, er jagtet af sydkoreanske myndigheder, da brud på basale sikkerhedsprocedurer menes at være skyld i ulykken.

Det er uvist, hvor Yoo Byung-eun opholder sig.

Da han ikke mødte op til et retsmøde tidligere i maj, blev der udstedt en arrestordre på ham.

Sewol, som var læsset med tre gange så mange passagerer og gods, som den var godkendt til, var i rute fra havnebyen Icheon på fastlandet til den sydligt beliggende ferieø Jeju.

Forliset indtraf omkring 20 kilometer ud for Sydkoreas sydvestlige kyst.

Nogle af besætningsmedlemmerne, heriblandt kaptajnen, er på en overvågningsvideo blevet optaget, mens de forlader skibet, mens skolebørn gentagne gange opfordres til at blive i deres kahytter for at afvente videre ordrer.

Præsident Park Geun-hyes regering er blevet skarpt kritiseret for dens håndtering af katastrofen og redningsarbejdet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip