David Cameron: To perioder som premierminister er nok

Det er tid til friske øjne og en ny leder i det britiske konservative parti om nogle år, for selvom partiet skulle hive en valgsejr i land i maj, vil partiets frontfigur og nuværende premierminister, David Cameron, ikke sætte sig på posten en tredje gang.

Det siger han i et interview med BBC.

- Jeg har tidligere sagt, at jeg ville blive i hele min anden periode, men jeg tror, at det er tid til et nyt lederskab herefter, siger David Cameron og henviser til, at to perioder er fantastisk, men at tre muligvis er i overkanten.

De britiske vælgere går til parlamentsvalg 7. maj, og vinder de konservative kan David Cameron sætte sig til rette som premierminister for anden gang.

Ifølge den politiske leder er flere konservative spidser gode bud på at blive hans afløser frem mod det efterfølgende valg.

- Der kommer altid et tidspunkt, hvor det er tid til et par nye, friske øjne, og nye ledere vil være godt for partiet. Det konservative parti har nogle dygtige mennesker på vej op. Du ved, der er masser af talent her. Jeg er omringet af virkelig gode mennesker, siger David Cameron til BBC.

Han peger blandt andre på indenrigsminister Theresa May, finansminister George Osborne og Londons borgmester, Boris Johnson, som mulige arvtagere.

En række politiske modstandere kritiserer David Camerons udmelding for at være arrogant, fordi han i så fald antager, at de konservative får tilstrækkelig opbakning fra vælgerne til at fortsætte med at holde fast i magten flere perioder frem.

Oppositionspartiet Labour siger, at Cameron "tager den britiske befolkning for givet" ved overhovedet at tale om en tredje periode.

- Det er typisk arrogant af David Cameron at antage at få en tredje periode i 2020, før briterne har haft en chance for at give deres mening til kende ved dette valg, siger Labours Douglas Alexander til BBC.

Også det indvandrer- og EU-kritiske parti Ukip ryster på hovedet af Camerons udmelding.

Margaret Thatcher og John Major, de seneste to konservative premierministre i Storbritannien, sad på posten i henholdsvis 11 og syv år.

Selv håber David Cameron ifølge BBC, at han kan fortsætte i britisk politik som parlamentsmedlem.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip