David og hans far strandet i vaskeægte mareridt - se så bare Norwegians svar, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen

10/10/2023 12:27

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

En far og hans søn, David Luxhøj-Pedersen og hans 64-årige far, er fanget i en sand gyserfilm i Tel Aviv, Israel.

De to danskere, der oprindeligt var taget på en 'herretur', befinder sig nu i en vaskeægte krigszone, hvor raketter fra Hamas hagler ned.

Og som om det ikke var nok, har flyselskabet Norwegian trukket tæppet væk under dem ved at aflyse deres hjemrejse til Danmark:

"Vi fik at vide, at vi kunne blive ombooket til 17. oktober, men at det stadig afhænger af, hvordan situationen er på det tidspunkt", siger David Luxhøj-Pedersen hudløst ærligt ifølge Ekstra Bladet.

Han lægger heller ikke skjul på, at de er i dialog med Udenrigministeren og rejseforsikringen, men grundlæggende er det jo flyselsskabet, der burde hjælpe:

"Vi er i dialog med Udenrigsministeriet og rejseforsikringen, men grundlæggende er det jo flyselskabet, der har fået os herned, som burde hjælpe", lyder det videre fra David Luxhøj-Pedersen.

Norwegian har dog en anden holdning:

"Efter at have vurderet situationen løbende besluttede vi i eftermiddags at indstille vores flyvninger til og fra Tel Aviv denne uge. Vi gav umiddelbart besked til de berørte passagerer. Nu arbejder vi på at finde løsninger for vores passagerer, som befinder sig i Israel, og vi vil holde berørte passagerer opdateret", lyder det fra Norweigan. 

Ikke desto mindre sidder David og hans far nu på et hotel i Tel Aviv, langt fra kampene ved Gaza, men føler sig alligevel utrygge efter deres ubehagelige oplevelse på en japansk restaurant, hvor luftalarmen pludselig gik, og en raket ramte en bygning få hundrede meter fra restauranten.

Sagen kaster et skarpt lys over de dilemmaer og udfordringer, der kan opstå, når man rejser i en ustabil verden. Det er en påmindelse om, at eventyrlyst kan have sin pris, og at man altid bør tænke sig om en ekstra gang, inden man pakker kufferten.