DBU åbner sag mod Brøndby efter Kusk-henvendelse

Superligaklubben Brøndby har fået en disciplinærsag på halsen, efter at sportschef Per Rud har erkendt, at han i løbet af vinteren har taget kontakt til AaB-spilleren Kasper Kusks agent.

Det er nemlig forbudt for andre klubber at kontakte en spiller, der har mere end et halvt år tilbage af sin kontrakt, uden at informere spillerens nuværende klub.

AaB har intet hørt fra Brøndby, hvilket har fået den nordjyske klub til at klage over Brøndby, og DBU er nu klar til at åbne en sag mod klubben fra den københavnske vestegn.

- Brøndby har til 30. januar til at komme med en redegørelse. Derefter bliver sagen behandlet i DBU's disciplinærudvalg, siger DBU's kommunikationschef, Lars Berendt.

Hvis Brøndby kendes skyldig i ulovlig kontakt til Kasper Kusk, bliver klubben straffet efter paragraf 30 i DBU's love.

Straffekataloget giver en række sanktionsmuligheder: Advarsel, bøde, fratagelse af rettigheder til kontraktfodbold og tvangsnedrykning for blot at nævne nogle af dem.

Lars Berendt vil ikke tage stilling til, hvilken straf der kan komme på tale i konkrete sag.

Kasper Kusk har været en markant profil for AaB i denne sæson og blev i december af Superligaens trænere kåret som efterårets profil i den danske liga.

Han takkede i øvrigt nej til Brøndbys henvendelse om et muligt klubskifte.

/ritzau/

 

Dagens Gossip