DBU advarer mod sortbørshandel før Danmark-Sverige

Efterspørgslen på billetter til Danmarks playoff-brag mod Sverige har været overvældende, og onsdag kunne Dansk Boldspil-Union (DBU) melde udsolgt til fodboldkampen.

Efterfølgende har flere billethajer sat billetter til salg på det sorte marked for op til 3165 kroner for en billet. En normal billet med frit udsyn kan købes fra 350 til 600 kroner.

DBU forsøger at gribe ind for at komme ulovlighederne til livs, men det har vist sig ikke at være helt nemt.

- Det dybt uacceptabelt, at der er folk, der udnytter den store efterspørgsel på billetter til at tjene penge på det sorte marked.

- Det er urimeligt og unfair over for dem, der gerne vil se landsholdet spille, siger Jacob Lauesen, chef for forretningsudvikling i DBU.

Han forklarer, hvad DBU vil gøre for at stoppe den ulovlige handel.

- Først og fremmest politianmelder vi alle, der sætter billetter til salg på det sorte marked. Derudover bliver de udelukket fra at købe billetter til fremtidige landskampe.

- Vi går også ind og spærrer de billetter, der er på det sorte marked, så man ikke kan komme ind på stadion med dem, fortæller Jacob Lauesen.

Sortbørshajerne har tilsyneladende ikke fået fat på billetterne ved at melde sig ind i landsholdets fanklub og dermed tilegne sig forkøbsret.

- Vi frygter ikke, at sortbørshajerne er blandt de cirka 2000 nye medlemmer, vi fik siden lodtrækningen i søndags.

- Faktisk kan vi se, at 90 procent af de nye medlemmer i forvejen enten var tidligere billetkøbere eller modtagere af vores nyhedsbrev, så det er loyale fans, vi allerede kender, forklarer Jacob Lauesen.

DBU har i øjeblikket en venteliste for fans, der søger billetter, som bliver tilbudt returnerede billetter.

Kampen mellem Danmark og Sverige spilles 17. november klokken 20.45 i Telia Parken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip