DBU aflyser U16-landsholdets tur til Ukraine

Den spændte situation i Ukraine tvinger nu Dansk Boldspil-Union (DBU) til at aflyse U16-landsholdets Ukraine-tur, der skulle have fundet sted i slutningen af april.

Beslutningen er primært truffet på baggrund af Udenrigsministeriets anbefalinger, oplyser DBU.

- Set i lyset af den nuværende politiske situation i Ukraine og af hensyn til planlægning af mulige alternativer har det været nødvendigt at trække en streg i sandet i dag, lyder det i en pressemeddelelse.

Af Udenrigsministeriets hjemmeside fremgår det, at "Udenrigsministeriet fraråder nu alle ikke nødvendige rejser til Ukraine….generelt er situationen i Ukraine usikker og kan ændre sig med meget kort varsel."

På den baggrund har DBU's sikkerhedschef, Henrik Kjær Jensen, vurderet, at det ikke er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at sende U16-landsholdet til Ukraine.

Landshold var i perioden 29. april til 5. maj inviteret af det ukrainske fodboldforbund til ottenationers-turneringen Bannikov Memorial, som bliver spillet i Kijev og omegn.

DBU arbejder i øjeblikket på at finde en alternativ landsholdstur i samme periode.

Urolighederne i Ukraine blev indledt med oprøret mod den nu afsatte præsident Viktor Janukovitj i Kijev, og siden eskalerede de med de russiske soldaters landgang på sortehavshalvøen Krim, der fredag er blevet annekteret af Rusland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip