DBU beskyldes for at ignorere homoseksuelle

Mens en håndfuld internationale topidrætsudøvere inden for det seneste år har fortalt, at de er homoseksuelle, er der stille i Danmark.

Nu rettes der kritik mod det største danske specialforbund, og det får kulturministeren til at kræve ændringer i Dansk Boldspil-Union (DBU), skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Kritikerne mener, at DBU ved at ignorere problemerne er en klods om benet på en skjult, homoseksuel del af unionens medlemmer.

Det gør det ifølge kritikken sværere for homoseksuelle idrætsudøvere at stå frem.

- Det lyder fuldstændig vildt og overraskende for mig, at DBU nægter at have noget med det at gøre selv på opfordringer om at tage det op, siger kulturminister Marianne Jelved (R) til Jyllands-Posten.

Hun vil nu drøfte sagen med DBU's formandskab. Hun reagerer blandt andet på udtalelser fra den tidligere kulturminister Uffe Elbæk.

Han var i 2009 direktør for World Out Games, sportslege for homoseksuelle.

- Min oplevelse både som direktør for World Out Games og kulturminister var, at det kun var Spillerforeningen samt Pan Idræt, som ønskede en mere progressiv dagsorden på dette område, hvorimod DBU var fuldstændig fodslæbende, siger Uffe Elbæk.

Pan Idræt er en københavnsk idrætsorganisation for homoseksuelle med 1.400 medlemmer, der deltog i World Out Games.

Også fra spillernes egen organisation, Spillerforeningen, er der kritik.

DBU's kommunikationschef, Lars Berendt, afviser kritikken som "fortolkninger, overfortolkninger og meget populistiske fortolkninger, der ikke er rimelige at skulle forholde sig til".

/ritzau/

 

Dagens Gossip