DBU-boss fik besked om Olsens stop kort før pressemøde

Morten Olsens beslutning om at stoppe som landstræner i sommeren 2016 var ikke noget, som blev diskuteret eller afstemt med ledelsen i Dansk Boldspil-Union (DBU).

Det mente Olsen i hvert fald ikke, at det skulle. Da han ankom med flyveren til København tirsdag formiddag var der ingen i DBU-ledelsen, der anede noget om beslutningen.

Tværtimod stod DBU-formand Jesper Møller samme formiddag i Fodboldens Hus i Brøndby og understregede, hvor glade unionen var for Olsen.

Foran en masse journalister bedyrede formanden, at Olsen helt sikkert også ville være landstræner, hvis Danmark i juni skulle tabe til Serbien i EM-kvalifikationen.

Få timer efter - og under en halv time før Olsens eget pressemøde med landsholdsudtagelsen gik i gang - fik Jesper Møller besked.

- Morten og jeg har en aftale om, at hvis der et eller andet, han vil snakke med mig om, så siger han det til mig - og det var der så i dag.

- Det gjorde han lige før pressemødet. Vi mødtes og hilste pænt på hinanden - og han spurgte, om jeg havde et kvarter, og det havde jeg så.

- Jeg sagde til ham: Er du sikker på, at du vil stoppe? Ja, det var han, han var fuldstændig afklaret, siger Jesper Møller.

Som formand er han ikke skuffet over Olsens kontante facon, samt at den store beslutning slet ikke blev debatteret.

- Det gør ikke noget. Det har jeg stor forståelse for.

- Jeg har kendt ham i så lang tid, og Morten er ikke sådan en, der går og putter med tingene, han er bare afklaret - det har jeg egentlig stor respekt for.

- Vi får nu bedre tid til at finde en afløser - og så snart det var afklaret, så kunne vi snakke om, hvordan vi kommer til EM i Frankrig samt strategien for talentudviklingen.

- Og det er han klar på, han er dybt engageret, lyder det fra Jesper Møller.

Olsen forklarer, at han trods alt henvendte sig til formand Jesper Møller, inden pressen fik noget at vide.

- Inden medierne skal vide det, skal vores formand have det at vide først, og det fik han, konstaterer Olsen, der lyder som en fattet mand.

- Jeg har i løbet af vinteren trykket på knappen og spurgt mig selv: Hvad vil du egentlig med dit liv og også fodboldliv.

- Jeg har afvejet det. Om jeg tager beslutningen nu eller om seks måneder, så kan vi lige så godt gøre det nu, er jeg kommet frem til. Det giver ro.

- Så kan vi være fri for at spekulere på, om ham Olsen stadigvæk bliver som landstræner. Det giver DBU god tid til at koncentrere sig om at finde en ny mand, forklarer Olsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip