DBU-boss presser Olsen: EM-kvalifikation altafgørende

Det er vitalt, at det danske landshold kvalificerer sig til EM i 2016, og hvis kvalifikationen skulle kikse, kan landstræner Morten Olsens job komme i fare.

Sådan lyder det fra DBU's direktør Claus Bretton-Meyer, der har brugt sit første år i jobbet på en mindre udrensning blandt topcheferne i unionen, som kæmper med store årlige underskud.

- Det er helt afgørende – spritafgørende – at vi kvalificerer os til EM. Det er vi nødt til. Med det potentiale, de muligheder, vi har, skal vi kvalificere os, siger Claus Bretton-Meyer i et interview med Politiken.

- Skulle vi mod forventning ikke komme i den situation, må vi kigge på tingene igen – sådan er det jo, siger han og uddyber:

- Det afhænger jo meget af udfaldet, men der er ingen tvivl om, at ligesom vi i den forgangne periode har kigget meget på, om vi gør de rigtige ting, er vi naturligvis også inde og se på den måde, vi spiller os frem til kvalifikationer på.

- Det er også en af årsagerne til, at jeg har ønsket at få friske kræfter til jobbet i eliteledelsen. Det oplever jeg som en meget konkret og en meget præcis reaktion på, at der ønsker vi noget andet, siger Claus Bretton-Meyer.

Direktører slår fast, at alle stillinger i unionen reelt er i spil. Også landstrænerens.

- Det er ikke utænkeligt at fyre nogen. Jeg kan blive fyret med dags varsel, så det er ikke utænkeligt for nogen.

For første gang skal 24 hold med til en EM-slutrunde, og det betyder, at de to bedste hold i Danmarks femholdspulje er sikret adgang til slutspillet i Frankrig. Også den bedste nummer tre i de ni puljer får direkte billet, mens de øvrige treere skal i playoff.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip