DBU-chef om fyring: John Helt har haft det svært

Dansk fodbolds elite- og talentarbejde fortsætter for fuld styrke, men fremover bliver det ikke med John Helt i spidsen.

Den tidligere landsholdsspiller blev tirsdag afskediget fra posten som øverst ansvarlige for DBU's berømte "røde tråd" og alle landsholdene og blev dermed den seneste topchef, der måtte betale for unionens omstruktureringer med sit job.

- John har haft en kompliceret opgave, hvor han sad i en stilling, der ikke var klart defineret, og som der ikke var tilstrækkelig ledelsesmæssig opbakning omkring. Han sad i en smeltedigel mellem landsholdet, talentudviklingen og Superligaen.

- Han har kæmpet godt i en svær position, men nu vurderer vi, at der skal andre til, siger DBU's administrerende direktør Claus Bretton-Meyer.

Foreløbig er Peter Rudbæk konstitueret elitechef, indtil en ny jobbeskrivelse er udarbejdet. Så vil stillingen blive slået op.

- Vi er i gang med at omdefinere opgaven. Vi nedlægger ikke talentafdelingen, men hvordan stillingen kommer til at se ud, og hvad overskriften skal være, vil vi give os tid til at diskutere, siger Claus Bretton-Meyer.

Siden han tiltrådte som administrerende direktør i starten af året, har han taget afsked med tre topfolk i DBU's organisation.

Først røg kommunikationschef Lars Berendt, og tirsdag gik det ud over John Helt og udviklingschef Poul Gilling.

Om det er de sidste store forandringer, vil direktøren ikke kommentere, men han slår fast, at det er naturligt, at en ny chef forandrer tingene.

- Jeg har haft seks måneder i jobbet, hvor jeg har haft brug for at sætte mit eget hold.

- Vi er i gang med en overordnet strategi, hvor vi forsøger at give DBU et andet brand. Jeg synes, det er naturligt, at en ny chef ser på tingene med sine egne øjne, siger Claus Bretton-Meyer efter det, han kalder "en tung dag i huset".

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip