DBU: Derfor valgte vi Meyer som ny direktør

DBU har ansat Claus Bretton-Meyer som administrerende direktør. Han afløser generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

Den nye direktør har tidligere været administrerende direktør på det hedengangne TV2 Sport, men han har ikke den store fodboldfaglige erfaring. Det har man dog taget højde for i DBU.

- Den manglende erfaring på det fodboldfaglige og organisatoriske område vil blive kompenseret af de kompetencer, vi med den nye struktur har samlet omkring Claus rundt om i hele organisationen.

- Vi får en visionær direktør med en solid uddannelsesmæssig baggrund og en bred, relevant erfaring fra ledende stillinger i erhvervslivet.

- Det giver sig selv, at hans tidligere stilling som administrerende direktør for TV2 Sport har været specielt interessant for os, siger DBU's bestyrelsesformand Allan Hansen.

Bestyrelsesformanden påpeger også, at der er visse organisatoriske ligheder mellem TV2 Sport, der var delejet af TV2 og MTG Group, og DBU's struktur med to medlemsorganisationer.

Den afgående generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, har en sidste stor arbejdsopgave hos DBU. Han skal finde ud af, hvem der fremover skal være Danmarks landstræner. Den nye direktør har det helt fint med, at han ikke fylder meget i den proces.

- Det fodboldfaglige er netop ikke blandt mine spidskompetencer, og det bliver derfor min opgave at sikre og støtte, at udviklingen af det sportslige knowhow fortsat bliver prioriteret højt i organisationen.

- Mine primære kompetencer skal i stedet udnyttes til at håndtere de udfordringer, DBU vil komme til at opleve i et mere bredt perspektiv de kommende år, siger Claus Bretton-Meyer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip