DBU fastholder ansøgning om EM-værtskab

Dansk Boldspil-Union (DBU) fastholder ansøgningen om at blive en af værterne for EM i 2020.

Ansøgningen er lørdag blevet vendt på et bestyrelsesmøde, da DBU var kommet i tvivl om, hvorvidt man var parat til at tage en økonomisk risiko på 10-15 millioner kroner.

DBU havde forventet, at det europæiske fodboldforbund, Uefa, ville yde et større tilskud, end det er tilfældet. Derfor opstod der i denne uge tvivl om det danske EM-projekt.

- Vi har diskuteret det grundigt og mener, at vi med stor økonomisk ansvarlighed kan søge om værtsskabet, som vil være en kæmpe begivenhed - både for dansk fodbold og for København og hele Danmark.

- Det er samtidig et vigtigt skridt i at gøre DBU og dansk fodbold til at være en del af noget større, siger DBU-formand Jesper Møller til forbundets hjemmeside.

Formanden har de seneste dage været i dialog med Uefa-præsident, Michel Platini, der ikke vil give flere penge til Danmark.

- Jeg er overbevist om, at vi ikke får slutrunden til Danmark med mindre, vi opfylder de krav og accepterer størrelsen på de tilskud, som Uefa giver.

- Det betyder en risiko for, at det i værste fald kommer til at koste 10-15 millioner kroner.

- Vi mener dog godt, at vi kan finde de penge i løbet af de næste seks år – enten internt eller med hjælp fra både nuværende og nye samarbejdspartnere, siger Jesper Møller.

Den 19. september afgør eksekutivkomitéen i Uefa hvilke 13 lande, der får lov til at afholde EM i 2020.

Det er meningen, at det omfattende EM-projekt skal være en engangsforestilling for at markere 60-året for den første EM-slutrunde.

Disse 19 lande har budt ind på værtsskabet: Aserbajdsjan (Baku), Hviderusland (Minsk), Belgien (Bruxelles), Bulgarien (Sofia), Danmark (København) England (London), Makedonien (Skopje), Tyskland (München), Ungarn (Budapest), Israel (Jerusalem), Italien (Rom), Holland (Amsterdam), Irland (Dublin), Rumænien (Bukarest), Rusland (St Petersborg), Skotland (Glasgow), Spanien (Bilbao), Sverige (Stockholm), Wales (Cardiff).

Da Danmarks nationalstadion Telia Parken ikke lever op til Uefa's kapacitetskrav på minimum 40.000 tilskuere, så skal Danmark håbe på at få dispensation. Uefa er indstillet på at give to dispensationer.

/ritzau/