DBU forgylder tidligere formand med millioner

Dansk Boldspil-Union (DBU) har forgyldt forbundets nu tidligere formand Allan Hansen med et særligt honorar på 2,25 millioner kroner.

Det skriver Politiken fredag, efter at avisen har gennemgået DBU's nyligt offentliggjorte regnskab for 2012/13.

Politiken har talt med en række af landets største fodboldforeninger samt repræsentanter for DBU's politiske bagland, og de undrer sig alle over, hvorfor Allan Hansen har modtaget så stort et engangsbeløb oveni en årlig gage på 825.936 kroner.

Særligt fordi det økonomisk trængte forbund netop har præsenteret et underskud på 9,9 millioner kroner.

Det store underskud var en af årsagerne til, at DBU denne vinter droppede at sende ligalandsholdet af sted på træningstur.

Idrætsprofessor ved Syddansk Universitet, Bjarne Ibsen, kritiserer, at DBU udbetaler et ekstraordinært millionbeløb til en medlemsvalgt formand.

- Den slags har jeg aldrig hørt om før. Det er rystende, at DBU ikke har nogen fornemmelse for, at det kan støde eller demotivere de frivillige, der knokler gratis for fodbolden, siger Bjarne Ibsen til Politiken.

Formand for breddeafdelingen i Skive Idrætsklub, Christian Mariegaard, undrer sig også over det særlige honorar til Allan Hansen.

- DBU er ved at miste kontakten til breddeklubberne, der er hele unionens fundament. I den aktuelle sag må DBU forklare, hvad et særligt formandshonorar dækker.

- Et honorar, der står i skærende kontrast til den indsats, tusindvis af ulønnede frivillige yder i klubberne, siger Christian Mariegaard til Politiken.

Både DBU's kasserer Christian Kofoed og Allan Hansen fortæller, at de 2,25 millioner kroner går til en pensionsaftale, og at den tidligere formand skal repræsentere DBU internationalt de næste tre år og hjælpe den nye ledelse med at opbygge et netværk.

De fortæller, at DBU’s bestyrelse sent i 2012 vedtog, at formanden skal have en pensionsordning på 15 procent af sit årshonorar - i Hansens tilfælde med tilbagevirkende kraft.

Allan Hansen trådte for tre uger siden tilbage efter 12 år som formand for DBU. På forbundets årsmøde blev Jesper Møller valgt som Hansens afløser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip