DBU-formand: FCK skal ikke spille i Ukraine

FC København skal ikke spille i Ukraine, når fodboldklubben på tirsdag i næste uge skal møde Dnipro Dnipropetrovsk i tredje runde af Champions League-kvalifikationen.

Det er holdningen hos Dansk Boldspil-Union (DBU).

- Vi bakker FC København 100 procent op i denne sag, og der er ingen tvivl om, at vi i DBU ser med stor bekymring på, at Uefa vil sende et dansk klubhold til et land og et område, hvor meget få flyselskaber overhovedet vil flyve til.

- Derfor har vi via alle tilgængelige kanaler administrativt arbejdet målrettet på at sikre, at FC Københavns kvalifikationskamp til Champions League mod FC Dnipro flyttes fra Ukraine til et neutralt spillested, siger DBU's formand, Jesper Møller, i en pressemeddelelse.

Tidligere mandag gav fodboldunionen udtryk for, at man delte FCK's bekymring over at skulle spille i det uroplagede land, hvor et malaysisk passagerfly i torsdags styrtede ned. Det danske udenrigsministerium kalder situationen i landet for "ustabil".

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) har foreløbig holdt fast i, at kampen skal spilles i Dnipropetrovsk, selvom både DBU og FCK har henvendt sig til Uefa.

- Vi kan desværre ikke nå meget længere på administrativt niveau, og derfor vil jeg nu forsøge gennem egne internationale kanaler og netværk at lægge maksimalt pres på gennem andre kanaler.

- Det er vigtigt, at vi fra DBU's side gør alt, hvad vi kan - både administrativt og politisk - for at bakke FC København op i deres ønske om at flytte kampen til neutral grund, siger Jesper Møller.

/ritzau/

 

Dagens Gossip