DBU-formand kræver garantier fra Fifa

Dansk Boldspil-Union (DBU) tog afstand fra Sepp Blatter i forbindelse med præsidentvalget i det internationale fodboldforbund (Fifa) og stemte på modkandidaten prins Ali.

DBU-formand Jesper Møller accepterer dog valget af Blatter som præsident de kommende fire år, men DBU kræver garantier for, at der ryddes op i organisationen. Ellers vil man sammen med det europæiske fodboldforbund (Uefa) overveje næste skridt.

Det skriver BT.

- Vi vil ikke være en del af den organisation, der bliver omtalt som korrupt, og hvor bestikkelse åbenbart har været en del af hverdagen.

- Vi har fået vedtaget 37 ud af 40 reformer siden 2011, men det nytter ikke noget, hvis de ikke bliver implementeret i dagligdagen helt fra toppen af ledelsen. Vi skal være sikre på, at det, der foregår i en organisation, vi er medlem af, foregår på en ordentlig og redelig måde, siger Jesper Møller til avisen.

- Får vi ikke den sikkerhed, må vi overveje, hvad vi gør, siger DBU-formanden.

Han har tidligere fortalt, at han forventer, at Uefas medlemmer taler sammen i forbindelse med Champions League-finalen den 6. juni i Berlin.

Krigen mellem Fifa og Uefa synes i øjeblikket på sit højeste, hvor kritik af hinanden fyger gennem luften fra begge sider. Michel Platini har tidligere luftet idéen om et Uefa-brud med verdensforbundet.

DBU ønsker dog ikke at melde noget så drastisk ud i den retning alene, da man mener, at den slags bør gøres i Uefa-regi.

- Det nytter ikke noget, at Danmark som enkeltstående land melder ud til højre og venstre. Vi må finde en fælles konsensus i Uefa og agere ud fra det, siger Jesper Møller.

Det gør til gengæld den tidligere DBU-formand og nuværende medlem af eksekutivkomiteen i Uefa, Allan Hansen.

- Landene i Uefa skal melde sig ud af Fifa. Det vil jeg foreslå, når Uefa-familien mødes i næste uge i Berlin i forbindelse med finalen i Champions League, siger Allan Hansen til Ekstra Bladet.

- Nu er det tredje Fifa-kongres i træk, hvor Blatter siger, at nu skal vi stå sammen, og skal vi nok klare den. Men jeg tror ikke på, at noget bliver bedre i Fifa under denne ledelse. Han har intet at byde på. Det er ikke noget nyt, siger Allan Hansen til avisen.

Allan Hansen er ud over posten i Uefa også medlem af Fifa's revisionsudvalg. Uefa kan ikke melde sig ud af Fifa som en samlet enhed. Det vil kræve, at hvert medlemsland selvstændigt melder sig ud.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip