DBU frikender Varde for matchfixing

Spillere fra fodboldklubben Varde, der spiller i 2. division, er ikke fundet skyldige i matchfixing i forbindelse med to kampe i sæsonen 2012/13.

Det meddeler Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

Hverken DBU eller Danmarks Idrætsforbunds (DIF) undersøgelser har ført til beviser for, at der var tale om matchfixing i de to kampe.

- Efter vores undersøgelse har vi konstateret, at de omtalte kampe ikke er mistænkt for at være matchfixet, siger Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU.

- Det er dokumenteret, at der er blevet spillet store beløb på kampene, men ifølge vores undersøgelser er pengene ikke sat på usædvanlige resultater, og de viser ingen forbindelse mellem de spillede beløb og personer fra Varde, siger han.

Jesper Frigast Larsen fra DIF' Matchfixingsekretariat er glad for, at sagen er lukket.

- Vi har ikke fundet beviser for, at der i de pågældende sager fra Varde skulle være tale om matchfixing eller spotfixing. Men det er godt, at vi får de her sager under lup, så vi kan sikre sporten mod den største trussel af dem alle, siger Jesper Frigast Larsen.

Undersøgelserne har dog ledt til en mistanke om uetisk adfærd, "men denne mistanke adskiller sig fra Varde-sagen" står der på DBU's hjemmeside.

- Dette vil blive behandlet i en særskilt sag på et senere tidspunkt, oplyser DBU.

I de to omtalte kampe tabte Varde med 1-4 til Ringkøbing og 0-6 til Middelfart.

/ritzau/

 

Dagens Gossip