DBU: Ingen forhandlinger i konflikt før deadline

Hvis man tror, at Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) forhandler på højtryk mandag for at få løst den verserende konflikt mellem DBU og landsholdsspillerne inden fristens udløb ved midnat, så tager man fejl.

Der er ingen planlagte møder mellem fodboldunionen og Spillerforeningen, der repræsenterer spillerne.

- Der er ingen forhandlinger i dag. Jeg ved ikke, hvem der har skabt den misforståelse, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer.

- Der er en deadline for 40-60 spillere i bruttotruppen, der skal melde tilbage senest i dag, og det afventer vi, siger han.

Spørgsmål: Så Spillerforeningen og DBU taler ikke sammen i dag?

- Nej.

Spillerforeningen meldte ellers følgende ud torsdag, efter at et møde med DBU var sluttet hurtigt og uden resultat:

- DBU meddelte, at de ville vende tilbage til os mandag efter deres repræsentantskabsmøde lørdag.

Jakob Høyer pointerer, at DBU ikke afventer en tilbagemelding fra Spillerforeningen, men derimod fra de enkelte spillere.

De skal gøre op med sig selv, om de ønsker at stå til rådighed for landsholdet på en ny aftale, som blandt andet forringer deres indtjening i landsholdsregi med 17 procent.

I modsat fald vil DBU se bort fra dem i første halvdel af 2015, herunder EM-kvalifikationskampen den 13. juni mod Serbien i København.

Fristen udløber ved midnat.

- Når den er overstået ved midnatstid, så gør vi op, hvad næste skridt er, siger Jakob Høyer.

Spillerne på A-landsholdet, U21-landsholdet og kvindelandsholdet holder fast i, at Spillerforeningen skal repræsentere dem i forhandlinger, der også omfatter DBU's brug af de enkelte spillere ved landsholdssamlinger i kommercielt øjemed.

DBU vil gerne forhandle med Spillerforeningen, men DBU ønsker en underskrift fra hver enkelt spiller.

/ritzau/

 

Dagens Gossip