DBU: Konflikt vil koste landsholdsdeltagelse

Dansk Boldspil-Union (DBU) bakker ikke overraskende Divisionsforeningen op i forhandlingerne med Spillerforeningen om en ny overenskomst.

Det meddeler DBU i en pressemeddelelse tirsdag.

Først og fremmest minder DBU spillerne om, at de i tilfælde af konflikt også vil være udelukket fra at spille landsholdsfodbold i perioden. Det kan for spillere i periferien af landsholdstruppen måske føles som en pris, der er for dyr at betale.

- Det er centralt for os, at vi ikke ønsker en konflikt. Men ender det med at blive tilfældet, vil vi naturligvis bakke op omkring vores medlem, Divisionsforeningen, siger DBU's formand, Jesper Møller, og fortsætter:

- Såfremt vi ender i en konflikt, vil en naturlig konsekvens af vores støtte til Divisionsforeningen være, at de spillere, som er lockoutet af klubberne eller som sympatistrejker, ikke kan benyttes på DBU's landshold, så længe konflikten er verserende.

- Benyttelse af spillere vil også kunne opfattes som indblanding i konflikten, så vi fastholder, at vi vil afvente resultatet af forhandlingerne mellem Divisionsforeningen og Spillerforeningen, fortsætter formanden.

Parterne satser på at nå frem til en aftale senest torsdag 14. august. Hvis Divisionsforeningen og Spillerforeningen ikke bliver enige, kan konflikten træde i kraft 19. august.

Derfor er begge parter under tidspres for tiden.

- Helt overordnet tror vi på, at dansk fodbold er bedst tjent med, at klubberne og spillerne får etableret en klar aftale. En konflikt vil være skadelig for alle involverede, så derfor må presset for at opnå en aftale fastholdes, siger Jesper Møller.

/ritzau/

 

Dagens Gossip