DBU ønsker mere fodbold i skoletid og fritid

Fodbold er godt for danske børn - både i skoletiden og i fritiden.

Sådan lyder det fra Dansk Boldspil-Unions (DBU) formand, Jesper Møller, som reaktion på de sidste dages debat om, at den nye skolereform går hårdt ud over danske børns fritidsaktiviteter.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Danmarks Radio har hver femte forælder oplevet, at deres børn må opgive at gå til fritidsaktiviteter efter skole på grund af den nye skolereform.

I en omtale af undersøgelsen citerede DR Nyheder undervisningsminister Christine Antorini (S) for, at det ikke nødvendigvis er et problem, da børn får rigelig motion i skolen.

Tirsdag har ministeren uddybet sin holdning og meldt ud, at hun støtter både sport i skolen og i fritiden. Og den udmelding glæder DBU-formanden.

- Fodbold er en af de sundeste sportsgrene og rigtigt godt for børns sundhed. Det gælder både, når det spilles i skoletiden og i fritiden.

- Derfor arbejder DBU på at få fodbold endnu mere ind i idrætstimerne - i et tæt samarbejde mellem klubber og skoler. Det er godt for børnene og deres skoledag, og det er godt for dansk fodbold, siger Jesper Møller til DBU's hjemmeside.

Allerede i dag arbejder en række klubber og skoler sammen i eksempelvis Hillerød og på Fyn, hvor fodbold bliver en fast del af idrætsundervisningen. Det giver børnene motion og udbreder samtidig lysten til fodbold til flere børn.

- Den nye skolereform giver gode muligheder for øget samarbejde mellem skolerne og de danske fodboldklubber og det øvrige foreningsliv. Det er ikke et enten-eller, men et både-og.

- Det kan styrke både børns sundhed og deres læring i skolen. DBU støtter det arbejde og vil gerne, at fodbold på den måde bliver en del af noget større, siger Jesper Møller.

DBU's bestyrelsesformand opfordrer skoler til at tage kontakt til de lokale fodboldklubber for at styrke samarbejdet. DBU's lokalunioner bistår gerne i det arbejde, fortæller han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip