DBU og Olsen undrer sig over CAS-afgørelse

Landstræner Morten Olsen kalder det uforståeligt og unfair, mens DBU's elitechef er overrasket over, at sportsdomstolen CAS har tildelt Albanien en 3-0-sejr over Serbien i den såkaldte dronekamp.

Fodboldkampen mellem Serbien og Albanien 14. oktober 2014 blev afbrudt, da en drone fløj ind over banen og medførte store uroligheder. Kampen blev herefter ikke genoptaget.

Oprindeligt havde Uefa efterfølgende tildelt Serbien en 3-0-sejr over Albanien, men serberne blev samtidig fratrukket tre point på grund af urolighederne på deres hjemmebane. Begge lande valgte at appellere dommen.

Fredag kom der en afgørelse i appelsagen, og her har den internationale sportsdomstol CAS tildelt albanerne en 3-0-sejr over serberne.

Hos Dansk Boldspil-Union (DBU) er elitechef Kim Hallberg forundret over afgørelsen.

- Vi er overraskede, men vi respekterer naturligvis afgørelsen fra CAS. Det betyder selvfølgelig, at det bliver sværere at kvalificere os til EM, men kampen mod Albanien har hele tiden været afgørende, og det ændrer denne afgørelse ikke på.

- Men det betyder, at de efterfølgende kampe mod Armenien og Portugal kan få større betydning, siger Hallberg til unionens hjemmeside.

- Det er klart, at kampen mod Albanien nu bliver endnu mere spændende, og derfor håber vi naturligvis på størst mulig opbakning i et fyldt Parken - og en stemning, som da vi spillede mod Serbien.

- En kamp som var mindst lige så vigtig og afgørende for, at vi kvalificerer os til EM, lyder det fra elitechefen.

Det betyder, at Albanien nu er á point med Danmark i gruppe I i EM-kvalifikationen – dog har albanerne spillet en kamp færre end Danmark.

- Det er en kompliceret sag, men for mig er afgørelsen uforståelig, unfair og ikke sportslig korrekt. Men hvert hold må sørge for sit. Vi kan stadig selv afgøre det, men det er klart, at vejen til Frankrig er blevet sværere nu, siger landstræner Morten Olsen.

- Vi må gå ud fra, at vi skal vinde de sidste tre kampe. Der kan selvfølgelig ske noget undervejs, men det er sådan, vi må se på det nu, siger Morten Olsen.

Dermed er der lagt op til et brag af en kamp i Telia Parken 4. september, når Danmark tager imod Albanien. Der er lige nu solgt 31.236 billetter til kampen, oplyser DBU.

/ritzau/

 

Dagens Gossip