DBU: Olsen er i spil som landstræner efter næste sommer

Skrevet af admin

|

12/10/2013

Dagens topnyheder

Morten Olsen er ifølge generalsekretær ved Dansk Boldspil-Union (DBU), Jim Stjerne Hansen, fortsat i spil som landstræner, når Olsens kontrakt udløber med udgangen af juli 2014.

Det slår Jim Stjerne Hansen fast dagen efter 2-2-kampen mod Italien. Et resultat, der betyder, at landsholdet sandsynligvis går glip af næste års VM i Brasilien.

- Jeg kommer ikke til at evaluere Morten Olsens arbejde på baggrund af enkelte kampe, men set over hele kvalifikationsperioden.

- Der har været en del skuffelser undervejs, omvendt er indtrykket fra i går aftes jo rigtigt opløftende, siger Jim Stjerne Hansen til DBU's hjemmeside.

- Det er helt naturligt for mig først at tage en samtale med vores nuværende træner om, hvordan han vurderer sin egen situation og motivation, og på den baggrund vil vi som arbejdsgiver vurdere, om han er i betragtning til at fortsætte arbejdet efter næste sommer.

- Jeg synes, at det hensigtsmæssige i denne fremgangsmåde understreges af den tydelige opbakning, Morten har fra spillerne og en række af de interessenter, vi tillægger værdi i dette spørgsmål, siger generalsekretæren.

Debatten om landstrænerposten er højaktuel, da tirsdagens sidste gruppekamp mod Malta kan være Morten Olsens sidste betydende landskamp med Danmark.

- Det uafgjorte resultat mod Italien er en stor skuffelse for os alle, og det aktualiserer naturligvis debatten omkring positionen som landstræner fra næste sommer.

- Men det ændrer ikke på processen med at søge stillingen besat med den træner, der vil være den mest kompetente til at stå i spidsen for landsholdet fra næste sommer, siger Jim Stjerne Hansen.

Morten Olsen har været landstræner i de seneste 13 år.

/ritzau/