DBU rokerer rundt med ungdomstrænere

Henrik Clausen overtager rollen som tovholder på de øverste træneruddannelser, samtidig med at han bliver fast tilknyttet U21-landsholdet som assistenttræner.

Dermed stopper Henrik Clausen som cheftræner for U18-landsholdet, som den tidligere OB-træner har stået i spidsen for siden 2013.

- Jeg glæder mig til at starte med den nye opgave som tovholder for træneruddannelserne, siger Henrik Clausen til unionens hjemmeside.

- Det er altid spændende at prøve sig selv af i nye roller, og dette er en god løsning for mig, hvor jeg både har mulighed for at være med i marken med U21-landsholdet og på det mere teoretiske plan, siger han.

Det er et kompetenceløft, at Henrik Clausen kommer til at fungere som tovholder og instruktør på DBU's højeste træneruddannelser, mener DBU's trænerudviklingschef, Peter Rudbæk.

- Henrik Clausen har et ben i to lejre - med både spiller- og træneruddannelse. Derfor kommer han for alvor til at kunne skabe en stærk kobling mellem de to fløje.

- Samtidig er det en enorm styrkelse af vores træneruddannelse, at vi nu får tilkoblet en landstræner på et fast plan, som kan være med til at udvikle vores uddannelser, siger Peter Rudbæk.

Henrik Clausen har sideløbende med jobbet som U18-landstræner også været U21-landstræner Niels Frederiksens assistent.

Og det samarbejde kommer nu til at fortsætte på et helt fast plan, så man undgår sammenfald i spilleterminer mellem U18- og U21-landsholdet.

- Konstellationen på U21-landsholdet med Henrik Clausen og Niels Frederiksen har fungeret rigtig godt. Vi vil gerne optimere på den front for at skabe et endnu bedre fundament for holdet og for trænerne.

- Derfor har vi besluttet, at Clausen bliver fast tilknyttet U21-landsholdet, sideløbende med han også fungerer som tovholder og instruktør på træneruddannelserne, siger DBU's talentchef, Flemming Berg.

U18-landsholdets nye træner bliver i stedet Per Holm, som allerede har et godt kendskab til spillerne, eftersom han også fungerer som U16-landstræner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip