DBU smider FC Barcelona ud: Forbyder dansk akademi

Da FC Barcelona i slutningen af marts på et stort pressemøde i Ballerup annoncerede planerne for oprettelsen af et talentakademi med base i Ballerup, var begejstringen stor fra stort set alle sider.

Måske lige med undtagelse af Dansk Boldspil-Union (DBU), som endnu ikke havde godkendt projektet.

Og DBU har nu givet Barcelona og partnerne i Ballerup en lang næse. Fodboldforbundet har nemlig valgt at afvise spaniernes anmodning om at etablere akademiet.

. Vi kan ikke stå inde for, at børn ned til seksårsalderen skal til auditions for at blive optaget og skal indgå i et udpræget elitært træningsmiljø, siger Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU's breddeudvalg til unionens hjemmeside.

- Børn udvikler sig enormt i den alder, og derfor kan et barn med gode boldegenskaber som seksårig være overhalet som syvårig, og hvad skal der så ske med ham, når han bliver vejet og fundet for let. Hvem samler det barn op?

Ifølge DBU strider Barcelonas planer for arbejdet på akademiet med unionens retningslinjer kaldet "Holdninger & Handlinger", og det er med baggrund i disse, at DBU har valgt at sige nej tak til storklubbens akademi i sin nuværende form.

Ligeledes frygter DBU, at Barcelona blot vil være den første i rækken af storklubber, som vil skubbe den danske talentudvikling ud i kulden.

- Vi skal værne om talentudviklingen i dansk fodbold, og hvis vi tillader et akademi fra FC Barcelona i dag, er det måske andre storklubber i morgen.

- På sigt, om 10-15 år, kan talentudviklingen i Danmark så varetages af internationale storklubber uden danske interesser og på bekostning af de danske talentudviklingsklubber, siger Bent Clausen.

Den første casting til træningsakademiet skulle efter planen være afviklet 9. og 10. maj, men den bliver Barcelona nu nødt til at aflyse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip