DBU står bag FCK i Ukraine-sag

FC København har opbakning fra den øverste fodboldmyndighed i Danmark, når klubben forsøger at få Uefa til at flytte næste uges Champions League-kvalifikationskamp mod Dnipro Dnipropetrovsk ud af Ukraine.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har mandag sendt en skrivelse til det europæiske fodboldforbund, hvor man meddeler, at DBU bakker op om FCK's bekymringer om forholdene i det urohærgede land.

- Vi har meddelt, at vi støtter FC København i denne sag. Vi har rettet en skriftlig henvendelse til Uefa, hvor vi har udtrykt bekymring om sikkerhedssituationen i Ukraine, siger afdelingsleder hos DBU Turneringer, Henrik Andersen.

Ingen flyselskaber flyver i øjeblikket til Ukraine, hvor et malaysisk passagerfly i torsdags styrtede ned. Det danske udenrigsministerium kalder situationen i landet for "ustabil".

Alligevel meddelte Uefa søndag, at der indtil videre ikke er noget i vejen for, at kampen kan afvikles som planlagt.

- Vi forventer selvfølgelig, at Uefa har kompetente folk, der sidder og følger sagen. Så må de komme med en afgørelse. Men det er jo også sådan, at der kan komme én afgørelse i morgen, og så kan verden se anderledes ud på torsdag eller fredag.

- Umiddelbart kan DBU ikke gøre mere, end hvad vi nu har gjort. Vi følger selvfølgelig sagen, og hvis der kommer ny viden, vil vi gøre Uefa opmærksom på det, siger Henrik Andersen.

Mødet mellem Dnipro Dnipropetrovsk og FC København er et opgør i tredje kvalifikationsrunde til Champions League og skal spilles enten tirsdag eller onsdag i næste uge. Der er returkamp i København ugen efter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip