DBU stopper omstridt Barcelona-akademi i Ballerup

Dansk Boldspil-Union oplyser, at FC Barcelona ikke åbner det omstridte fodboldakademi i Ballerup efter et møde tirsdag.

Det sker til trods for, at der har været afholdt optagelsesprøver, hvor massevis af drenge og piger givetvis har glædet sig til at starte på det nye fodboldakademi i Ballerup.

- Vi har haft en god, konstruktiv debat med FC Barcelona og er sammen kommet til den konklusion, at FCBEscola ikke starter deres planlagte fodboldakademi, siger DBU's breddechef, Steen Jørgensen, i en pressemeddelelse.

Der har løbende været forvirring om, hvorvidt akademiet ville åbne, da DBU og FC Barcelona ikke kunne blive enige.

Afklaringen skaber tilfredshed i DBU's bestyrelse, der i marts tog en principbeslutning om ikke at godkende internationale fodboldakademier i Danmark.

Tidligere har man fra DBU meldt ud, at man ikke ønsker, at børn ned til seksårsalderen skal til optagelsesprøver for at blive optaget.

Beslutningen får ikke indflydelse på de igangværende FC Barcelona sommercamps, som siden 2011 har været udbudt i Danmark.

Akademiet i Ballerup skulle efter planen have spillere i alderen 6-16 år, som skulle træne to-tre gange om ugen på akademiet sideløbende med den almindelige skolegang.

Børnene skulle trænes af trænere fra FC Barcelona, og akademiet fik den tidligere FC Barcelona-spiller Allan Simonsen som ambassadør.

FC Barcelona har i forvejen 14 akademier rundt omkring i verden. Det seneste blev etableret i Tokyo i Japan.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip