DBU udvider forbud mod spil

I sin kamp mod matchfixing og anden uetisk adfærd strammer Dansk Boldspil-Union (DBU) nu reglerne for, hvem der må spille på hvad. Det skriver Politiken lørdag.

- Det er et spørgsmål om nultolerance. Vi vil klart vise, at det er en topprioritet for os at bekæmpe matchfixing, siger DBU-formand Jesper Møller til Politiken.

Stramningerne betyder, at danske fodboldspillere skal stoppe med at satse penge på kampe, de selv har interesse i eller insiderviden om.

Hidtil har forbuddet begrænset sig til spil på konkurrencer, udøverne selv deltager i.

Stramningerne gælder også trænere, klubledere, dommere og spilleragenter, ligesom der indføres forbud mod at spille på kampe i egen række – altså må en spiller fra 2. division slet ikke satse penge på opgør i 2. division.

Eftersom nogle spilfirmaer udbyder opgør helt ned til serie 3 – Danmarks 8.- bedste fodboldrække – rammer de skærpede regler titusindvis af danskere, skriver Politiken.

Initiativerne kommer efter talrige sager om matchfixing eller anden uetisk adfærd i Danmark og nabolande. I flere tilfælde har de involverede haft spillegæld eller et usundt forhold til at gamble.

- Det her handler om at bearbejde holdningen blandt folk i fodboldens verden – og netop gamblingkulturen har vi i nogle tilfælde set skride ud, siger Jesper Møller til Politiken.

Forbuddet skal også gælde spil på pokalkampe, og overtrædelse af de nye paragraffer kan give bøde eller karantæne. Samtidig indfører DBU en udvidet indberetningspligt og lancerer en kampagne.

Initiativet får ros fra både Spillerforeningen, Center for Ludomani og Play the Game, der bekæmper korruption i sport. De vurderer, at det vil have positiv effekt og bidrage til at tøjle den usunde spilkultur.

Med tiltagene går DBU videre i kampen mod matchfixing og uetisk adfærd end de nationale regler fra Danmarks Idrætsforbund (DIF). Også internationalt set er fodboldforbundets kurs restriktiv.

- Der er al mulig grund til at rose DBU for gå forrest, siger Morten Mølholm Hansen, udviklingschef i DIF.

/ritzau/

 

Dagens Gossip