DBU: Vi betaler gerne for flere dopingtests

06/10/2015 00:34

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Dansk Boldspil-Union er klar til at bruge flere penge på at bekæmpe doping ved at foretage flere dopingprøver, hvis det er nødvendigt.

- Doping står så højt på vores liste, at det ikke bliver et spørgsmål om økonomi, siger DBU-formand, Jesper Møller til DR.

Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, henvendte sig for kort tid siden til DBU og fremførte, at man ønskede at dopingkontrollen fik et eftersyn. Derfor har DBU nedsat en medicinsk gruppe, der skal se nærmere på situationen.

- Nu sætter vi det på dagsordenen i en medicinsk gruppe, og så kommer der en indstilling til bestyrelsen, og er der anledning til at teste mere, så kommer vi til at gøre det, siger Jesper Møller og lover afklaring inden udgangen af november.

Politiken kunne mandag berette, at der i 2014 blev foretaget 135 dopingtests af fodboldspillere på eliteniveau i Danmark, hvilket ligger under niveauet i Norge og Sverige, hvor henholdsvis 311 og 342 fodboldspillere i fjor blev testet, skriver DR.

Ifølge avisen svarede omfanget af tests af de cirka 1000 spillere i klubberne fra de øverste rækker til, at en dansk divisionsspiller i gennemsnit afgiver urinprøve en gang hvert syvende år.

- Risikoen for at blive snuppet er så lille, at testningen alene næppe skræmmer mange, der kunne være fristet af at dope sig, sagde Ask Vest Christiansen, lektor på Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet, der har forsket i dopingproblematikker, til avisen.

/ritzau/