DCU afviser: Vi er ikke skyld i lukning af cykelhold

Danmarks Cykle Union (DCU) afviser, at man er skyld i lukningen af det danske kontinentalhold Christina Watches-Kuma.

Claus Hembo, der er direktør for cykelholdet, fortæller onsdag til Ekstra Bladet, at DCU er den direkte årsag til lukningen, da holdet ikke har fået plads i Post Danmark Rundt de seneste to sæsoner, og heller ikke har udsigt til at køre med i 2015.

Derudover slår Hembo fast, at DCU har frarådet ryttere at skrive kontrakt med Christina Watches-Kuma.

Alle beskyldningerne afvises DCU-direktør David Gullberg.

- Udtagelsen af de danske kontinentale teams til Post Danmark Rundt er foretaget helt rent ud fra de udtagelseskriterier, som alle de danske teams accepterede inden sæsonstart.

- Der var inden sæsonstart udpeget en række løb, som blev brugt som udtagelsesløb, og DCU udtog de tre hold, der klarede sig bedst i udtagelsesløbene. Den er ikke længere, siger David Gullberg i en pressemeddelelse.

DCU-direktøren afviser også, at unionen har rådgivet danske cykeltalenter til at vælge Christina Watches-Kuma fra.

- Der har ikke været tale om, at vi aktivt har været ude og fraråde ryttere at køre for Christina Watches-Kuma. Men det er vores ansvar som medlemsorganisation at rådgive vores medlemmer objektivt og troværdigt.

- Vores trænergruppe har den klare opfattelse, at talentudviklingsmiljøet på Christina Watches-Kuma har være utrygt og rodet, og har gentagne gange oplevet, at ryttere var ualmindeligt kede af at køre på teamet.

- Derfor har DCU besluttet før sæson 2015 at rådgive de unge ryttere, der kontaktede DCU for rådgivning, til ikke at skrive kontrakt med Christina Watches-Kuma, siger Gullberg.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip