De 10 bedste lande at leve i

Hvert år udgiver FN Human Development Indekset, der bruges til at måle og sammenligne velstand og udvikling i verdens lande. På den baggrund har 24/7 Wall Street udarbejdet en top 10 over verdens bedste lande at leve i, skriver Huffington Post.

HDI, som indekset kaldes, sammenfatter en masse forskellige parametre, blandt andet landets bruttoindtægten per indbygger, fattigdom, uddannelse, forventet levealder, læse- og skrivefærdigheder og sundhedsforhold.

Nummer 1 på listen er vores naboer fra Norge. Den position har de siddet sikkert på siden 2001. Det skyldes i høj grad landets høje bruttoindtægt per indbygger, der er over 375.000 kroner, og dermed også er det højeste i verden. I den anden ende finder vi Den Demokratiske Republik Congo, der ligger nederst med en bruttoindtægt på sølle 2.600 kroner per indbygger.

Den forventede levealder er også et af de væsentligste parametre, der måles og sammenlignes. I den kategori ligger Schweiz, Australien og Singapore i toppen med en forventet levealder på over 82 år. I modsatte ende er den forventede levealder i Sierra Leone kun 45,6 år.

I top 10 listen har hele fem europæiske lande fundet plads, mens de 10 lavest placerede lande alle er fra det afrikanske kontinent.

Du kan se listen i galleriet. 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip