De 5 værste fejl papforældre kan lave

Bonusforældre, papforældre, stedforældre…kært barn har mange navne.

Det er ikke nemt at være far eller mor, men det er så sandelig heller ikke let at være ham eller hende, der får titlen som papforælder.

Selvom du gør dit bedste som den ekstra forældre, vil du næsten altid løbe på problemer i forsøget på at lave en stor, lykkelig familie. Men der er håb forude, hvis du er udstyret med tålmodig og masser af kærlighed.

Læs ogsåFire tegn på, at du ikke er nok sammen med dine børn

Den amerikanske medie Womansday.com har samlet en række typiske fejl, som stedforældre begår, og forslag til, hvordan man klarer rollen som ekstra forælder.

1. Du forsøger at være den cool forælder. I forsøget på at blive holdt af/elsket kan stedforælderen nemt komme til at købe gaver eller bøje regler. Men det er ikke altid den bedste taktik, da du risikerer at ødelægge forældre-barn-forholdet. Skab hellere bånd til børnene gennem fælles oplevelser - lav mad sammen eller cykel en tur sammen.

2. Du forventer en idyllisk familie på ingen tid. Nogle eksperter mener, at det tager ca. syv år at få en blandet familie til at fungere, også selvom folk forventer, at det sker med det samme. I er alle sammen nødt til at gøre jer fortjent til "optagelse" i familien. Og man kan ikke fremskynde den proces.

Læs også: 9 situationer, hvor forældre fortryder, de fik børn

3. Du giver ikke din stedbørn nok alenetid med din partner. Man glemmer nemt, at børnene har bruge for at være sammen med deres mor eller far, uden du er tilstede. Det skyldes måske, at du føler dig truet af din partners forhold til hans/hendes børn, fordi de har en fælles fortid modsat dig. Men det er afgørende, at de får kvalitetstid sammen alene, og når du opfordrer din partner til alenetid med børnene, sender det et signal om, at der ikke er nogen konkurrence om opmærksomhed mellem dig og børnene, og at du ønsker at se dine stedbørn glade.

4. Du nedprioriterer dit forhold til din partner. Det er en klassisk faldgrube at komme til at forsømme parforholdet, fordi man kæmper for at styrke båndet mellem stedforælderen og stedbørnene. Men det er rigtig vigtigt, at børnene ser et sundt voksenforhold, og at du og din partner har jeres base på plads og sørger for at have kærestetid sammen. På den måde bliver du også en bedre stedforælder.

5. Du tager det personligt, når børnene favoriserer deres "rigtige" forælder. Ved store begivenheder i livet såsom bryllup, nye babyer, sygdom og død kan stedforældre ende med at føle sig uden for. Men husk på at det også er svært for børnene at skulle vælge mellem mange voksne, så sørg for, at vise din støtte ved ikke at deltage i "du-skal-holde-mest-af-spillet".  

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip