De bedste råd: Sådan får du succes med dating

Netdating er blevet danskernes naturligste startsted, når de leder efter kærligheden, og tidligere tal fra Gallup viser, at så meget som hver tredje dansker har eller har haft en profil på et onlinedatingsite.

Derfor er udvalget af potentielle partnere online da også ganske imponerende, men samtidig betyder det også, at konkurrencen er hård, og at der opstår behov for ’sociale spilleregler’ i netdatinguniverset.

Tidens Kvinder giver dig her nogle af deres allerbedste råd med på vejen.

1: Præsentation, præsentation, præsentation
Hvis du seriøst leder efter den eneste ene, må du også påregne, at I på et tidspunkt skal mødes i den virkelige verden. Derfor bør du først og fremmest have et profilbillede, der både vellignende samtidig med at det er flatterende.

Overraskende mange netdatere bruger billeder, der er taget for ti år og ti kilo siden. Lad være med det! Omvendt kan du beskytte dig selv mod denne type netdatere ved at bede om et nyt billede fra mobil eller webcam – eller slå webcam til, mens I chatter.

2: Hjælp - ham kender jeg
Skulle du være så uheldig at støde på en i datinguniverset, som du kender fra eksempelvis arbejdspladsen eller omgangskredsen, er der ingen grund til panik. Husk at I er på netdating siden af samme grund. Optræd med diskretion: Lad være med at sende en “hej kollega, hvad laver du her?” mail, og undgå at påtale det, næste gang I ses. Henvend dig kun, hvis du er interesseret i kontakt og tilkendegiv med det samme, hvem du ’i virkeligheden’ er.

3: Gifte mænd bruger også netdating sider
Masser af gifte mænd søger efter kvindelig adspredelse på nettets mange dating sider. Hvis det ikke gør dig noget – eller du ligefrem selv ser det som en fordel at gifte mænd bruger netdating, fordi du selv er i et forhold, eller fordi du tænder på det – så meld klart ud i din profil eller gå direkte efter et af de dedikerede utroskabssites, som der findes nogle stykker af på det danske marked.

Lær at tolke om din udkårne er klar til et forhold på Oestrogen

4: Vær taktfuld – også i din afvisning
Når du får et svar fra en anden bruger via netdating, så behandl dem ordentligt, lige meget om du er interesseret eller ej. Hav evt. et standardsvar til alle dem, du ikke er interesseret i: ’Tak for din mail, men jeg er ikke interesseret i yderligere kontakt’. Og et svar til dem, du har i ’måske-bunken’: ’Tak for din mail, men jeg skriver i øjeblikket med en anden. Er det ok, hvis jeg måske vender tilbage senere?’.

5: Sex dating - her eller ta’ med hjem?
Hvis du ikke er decideret forholdsinteresseret – eller måske bare godt kan se en fordel i et mere platonisk forhold, så findes der flere casual dating og sex-datingsider, hvor du kan møde villige sengepartnere. Aftal altid et ’kemi-tjek-møde’ på et neutralt sted først, og skal I efterfølgende have sex, kan I med fordel gøre det i en swingerklub eller på et hotelværelse, hvis den anden part ikke skal vide, hvor du bor. Begge steder er der personale, du kan tilkalde, hvis partneren overskrider dine grænser eller gør noget, du ikke vil have.

Få opskriften på den helt perfekte første date på Q.dk

Af Redaktionen, Tidens Kvinder/NewsDesk Aller Media.

 

Dagens Gossip