De "døde" afslører: De fem mest almindelige nærdødsoplevelser

Et studie fra University of Southampton kaster lys over, hvad folk ser, når de "dør". Og den lange mørke tunnel med et lys, der kommer nærmere eller skyen med den venlige gamle mand, der spiller harpe, forekommer meget sjældent. Det skriver onlinemediet Metro.

Det fremgår af undersøgelsens resultater, som er baseret på ca. 2000 personer, som fik hjertestop og døde i en kortere periode, mens de lå på hospitalet. Dem, der husker noget fra "døden" (ca. 1000), beretter især om skræmmende oplevelser eller om erindringer fra virkelige begivenheder.

Læs også: 14 tegn på du er en gammel sjæl

Her er et udvalg af de mest almindelige nærdødsoplevelser ifølge studiet:

1. Frygt.
"Jeg var skrækslagen. Jeg fik at vide, at jeg skulle dø, og den hurtigste måde var at sige det sidste korte ord, jeg kunne huske", fortæller en af undersøgelsens deltagere.

2. Vold og forfølgelse.
"Jeg skulle igennem en ceremoni og…ceremonien var at blive brændt. Der var fire mænd med mig, alt efter hvem, der løj, døde vi…jeg så mænd i kister blive brændt", fortæller en af undersøgelsens deltagere.

3. At huske virkelige begivenheder efter døden.
"Jeg husker en tand, der faldt ud, efter slangen/røret blev fjernet fra min mund", fortæller en af undersøgelsens deltagere.

Læs også: Se godt efter: Kan du også se skikkelsen bag pigen? 

4. Déjà vu. 
"Jeg oplevede en form for déjà vu og følte, at jeg vidste, hvad folk ville gøre, før de gjorde det. Det varede omkring tre dage", fortæller en af undersøgelsens deltagere.

5. Mærkelige syn med dyr og planter.
"Jeg så løver og tigere" og "Jeg så alle slags planter, men ingen blomster", fortæller to af undersøgelsens deltagere.

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip