De fire sidste slutspilspladser i NFL fordeles i nat

I aften og i nat spilles sidste runde af grundspillet af NFL-ligaen i amerikansk fodbold.

Otte klubber har allerede sikret sig en plads i slutspillet, mens 10 hold kæmper om de fire sidste adgangstegn til næste fase af kampen om at komme med i Super Bowl.

To af rundens mest spændende opgør er kampene Dallas Cowboys-Philadelphia Eagles og Chicago Bears-Green Bay Packers.

Begge kampe er nemlig direkte dueller om en slutspilsplads. Vinderen går videre, taberen er færdig for sæsonen.

Cowboys er svækket af, at quarterback Tony Romo er røget på operationsbordet med en diskusprolaps og derfor ikke kommer til at spille mere i denne sæson.

- Vi har undersøgt alle muligheder - behandling, genoptræning og andre ting - og vi føler, at det er den bedste beslutning for ham og for klubben, siger cheftræner Jason Garrett, der i stedet må lade Kyle Orton spille den vigtige position i skæbnekampen.

Orton har kun spillet med i to kampe i denne sæson, men har dog erfaring fra sammenlagt 69 NFL-kampe tidligere i karrieren.

Til gengæld har Green Bay Packers fået sit førstevalg på quarterback-positionen, Aaron Rodgers klar efter et brækket kraveben.

- Han har kastet meget godt med bolden i tre uger nu for at blive klar til dette øjeblik, og nu er det her, siger træner Mike McCarthy.

De otte hold, der allerede er klar til slutspillet, er Denver Broncos, New England Patriots, Seattle Seahawks, Carolina Panthers, Cincinnati Bengals, Indianapolis Colts, Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers.

/ritzau/

 

Dagens Gossip