De fire sovetyper: Hvilken slags er du?

Vi plejer at skelne mellem morgenmennesker og natteravne, men forskere fra Siberian Branch of Russian Academy of Sciences taler for, at der findes yderligere to grupper.

Bag forskningen står biologen Arcady Putilov og hans kollegaer, der bad 130 mennesker om at holde sig vågne i 24 timer - undervejs udfyldte deltagerne spørgeskemaer, om hvordan de havde det, deres sovevaner og hvordan de havde fungeret i løbet af ugen.

Læs også: Ekspert chokeret over danskernes søvnproblemer: - Det er problematisk for vores sundhed 

Konklusionen var, at 29 var A-mennesker og 44 B-mennesker, mens resten ikke passede ind i de to kendte grupper, hvilket førte til, at man identificerede to nye sovetyper.

Læs om alle fire grupper her:

Læs også: Dårlig søvn øger risikoen for ulykker med over 250 procent

A-mennesket: Du kan lide at stå tidligt op, men du drætter også om tidligt om om aftenen. Du er mest energisk mellem kl. 9-21.  

B-mennesket: Du er ikke til at få ud af sengen om morgenen og har svært ved at fungere først på dagen, til gengæld er du ikke til at drive i seng om aftenen. Du er mest energisk mellem kl. 21-09.  

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Højt energiniveau: Du har fuld fart og energi hele dagen, og du snoozer 30 minutter mindre samlet end de tre andre grupper. Og selvom du kun sover 7,5 time om natten i snit, er du frisk både morgen og aften. (25 af de 130 personer faldt under denne kategori i undersøgelsen)

Altid træt: Du er træt og sløv det meste af dagen uanset mængden af søvn. Det er som om, du ikke rigtig vågner op på samme måde som dem med højt energiniveau. (32 af de 130 personer faldt under denne kategori i undersøgelsen).

 

Dagens Gossip