De kendte afslører: Det stemmer jeg

En smilende selfie med Helle Thorning-Schmidt er et rimelig klart politisk signal, og sangeren Bryan Rice, som hittede med singlen "No Promises" og siden deltog i det danske melodi grand prix, lægger da heller ikke skjul på, hvor han sætter sit kryds i stemmeboksen.

- Det Danmark, jeg kender, er et land fyldt med kærlige og omsorgsfulde mennesker. De bekymrer sig om lighed, naturen, de svage og dem i nød. I Danmark deler vi, og vi lader ikke os selv slippe afsted med had, mistillid, grådighed eller frygt. Det håber jeg, dagens valg vil bevise, skriver den 37-årige sanger til sin selfie på Instagram.

Og hvis ikke det skulle være feset ind, hvad Bryan Rice er til, er teksten efterfulgt af hashtaggene "det Danmark du kender", som også er Socialdemokraternes valgslogan, og "don't ruin it".

Sangerinden Coco fra bandet Quadron har lagt et umiddelbart uskyldigt billede op af en dreng med en rød ballon.

- Husk at stemme - og det gælder både med hjertet, hjernen, fornuften og pungen, skriver Coco til billedet og krydrer det med intet mindre end 31 forskellige emojis.

Når man læser de tre hashtag "vote", "red" og "rød" er der til gengæld ikke tvivl om, at den røde ballon og drengen, der har en løftet pegefinger, også dækker over Cocos venstreorienterede overbevisning.

Og den løftede pegefinger er Coco faktisk ikke ene om. Stine Bramsen har lagt en selfie op på Instagram med en tydeligt løftet pegefinger og hjertesolbriller i panden, hvor hun på det kraftigste opfordrer alle til at stemme.

- Jeg hopper til Sverige og misser valgaftenen i musikkens tegn - men har selvfølgelig stemt og håber inderligt, at alle gør det samme! Husk at stemme med forstand, empati og ikke mindst hjerte, skriver den tidligere Alphabeat-sangerinde en anelse kryptisk.

Mindre diskret omkring sit kryds er "Vild med Dans"-darlingen Silas Holst. Han har lagt et billede op af statsministeren med en lang tekst, der også opfordrer danskerne til at give deres mening til kende - uanset hvad den så skulle være.

- Så er det snart store valgdag... Dagen hvor vi hylder vores demokrati! Husk, uanset hvad du stemmer (blå, rød, blankt), at STEMME. Vi er så heldige at leve i et samfund, hvor vi bliver spurgt om vores mening - og det er møgvigtigt, at vi husker at sætte pris på det og benytter os af vores magt ...

Silas Holst rydder til sidst al tvivl om, hvor han selv krydser af henne.

- Der er ikke nogen tvivl om, hvor mit kryds bliver sat længere, og jeg krydser mine fingre hele dagen, mens jeg tygger mine negle ..., skriver han og følger det op med hashtagget "Go Helle"

Se Bryan Rices selfie her: https://instagram.com/p/4D4sLxIEjf/?taken-by=bryanricemusic

Og Cocos billede her: https://instagram.com/p/4D99IMRF1_/?taken-by=cocoquadron

Stine Bramsens selfie her: https://instagram.com/p/4DozHFCF3E/?taken-by=stinebramsen

Og Silas Holst billede her: https://instagram.com/p/4C5vKQqnc1/?taken-by=silasholst

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip